Αθλητισμός

ΟΦΗ – Λαμία: 2-0

ΟΦΗ – Λαμία: 2-0
ΟΦΗ - Λαμία: Οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη στο «Γεντί Κουλέ».

Ο ΟΦΗ βγήκε νικητής από το ματς της 15ης αγωνιστικής απέναντι στη Λαμία στο Ηράκλειο. Τα γκολ των γηπεδούχων σημείωσαν οι Στάικος στο 34 με πέναλτι και Βαφέας στο 85′.

Η εξέλιξη του ματς

Ο ΟΦΗ μπήκε στο παιχνίδι προερχόμενος από δύο σερί ήττες κόντρα σε Άρη και Παναιτωλικό και χωρίς τον προπονητή του Γιώργο Σίμο στον πάγκο. Ο 42χρονος τεχνικός θα γίνει πατέρας και την ώρα του αγώνα βρισκόταν στην Αθήνα κοντά στη γυναίκα του.

Η Λαμία πήγε στο Ηράκλειο με ανεβασμένη ψυχολογία, έπειτα από τη μεγάλη νίκη (πρώτη στο φετινό πρωτάθλημα) επί του Άρη την περασμένη αγωνιστική και με στόχο να παραμείνει στο δρόμο των επιτυχιών.

Ο ΟΦΗ με κινητήριο μοχλό τον Μεγιάδο έδειξε πιο ορεξάτος στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και με διάθεση να διασπάσει την άμυνα της Λαμίας κυρίως με επιθέσεις από τα άκρα, χωρίς όμως να φτάνει σε τελικές προσπάθειες, καθώς έλειπε η τελική πάσα απ΄το παιχνίδι του.

Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο μετά το 15΄. ωστόσο δεν έβρισκαν διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία. Η κρητική ομάδα βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα από την άσπρη βούλα του πέναλτι στο 33΄.

Ο Ζαχαριάδης σφύριξε (σωστά) πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων όταν μετά από ευθύβολο σουτ του Μπαλογιάννη, η μπάλα βρήκε ξεκάθαρα το απλωμένο χέρι του Αντέτζο μέσα στην περιοχή. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Στάικος κι έδωσε το προβάδισμα (1-0) στον ΟΦΗ.

Οι γηπεδούχοι πήραν τα…πάνω τους μετά το γκολ, ανέβασαν στροφές και άγγιξαν το δεύτερο γκολ στο 39΄, όταν έπειτα από κόρνερ και κεφαλιά του Βούρου η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Δύο ακόμα καλές ευκαιρίες για τον ΟΦΗ να ζευγαρώσει τα τέρματά του με τους Μπαλογιάννη (43΄) και Στάρτζεον (44΄) οι οποίοι δεν κατάφεραν να βρουν στόχο από θέσεις βολής. Με την έναρξη του β΄ημιχρόνου ο Μιχάλης Γρηγορίου προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, ρίχνοντας στο ματς τον Καραμάνο αντί του Τιρόνε και γυρίζοντας σε 4-4-2 τη διάταξη της ομάδας του. Ο ΟΦΗ έχασε τεράστια ευκαιρία να αποκτήσει…αέρα δύο τερμάτων στο σκορ στο 48΄.

Μετά από σέντρα του Κοροβέση ο Στάικος μόνος του μέσα στην μεγάλη περιοχή και έχοντας…πιάτο ολόκληρη την αντίπαλη εστία, πλάσαρε πάνω στο κεφάλι του Σκόνδρα που έκοψε ως απομηχανής Θεός για τους φιλοξενούμενους.

Η Λαμία έδειξε πιο επιθετικές διαθέσεις στο β΄ημίχρονο και επιχείρησε να απειλήσει με τον Ντέλετιτς, ωστόσο σε δύο περιπτώσεις (60΄- 62΄) ο Βάτερμαν φώναξε «παρών», ενώ και πάλι ο Σέρβος μεσοεπιθετικός δεν κατάφερε να βρει στόχο με πλασέ μέσα από την περιοχή στο 71΄.

Ο ΟΦΗ είχε καλή στιγμή στο 63΄όταν ο Στάρτζεον βγήκε στην πλάτη της άμυνας, ωστόσο ο Επασί μπλόκαρε το πλασέ.

Το παιχνίδι παρέμεινε ανοιχτό μέχρι και το φινάλε με την μπάλα να πηγαίνει πάνω – κάτω και τον ΟΦΗ να «κλειδώνει» τη νίκη με εντυπωσιακό τρόπο στο 85΄ και με έναν «κεραυνό» του Βαφέα που κατέληξε στο παραθυράκι του Επασί (2-0) ενώ ο Τσιλιανίδης έχασε μεγάλη ευκαιρία απέναντι από τον Επασί να κάνει το 3-0 στις καθυστερήσεις.

O ρέφερι Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδόνίας) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Βούρο, Αντέτζο, Ουές, Βάτερμαν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Κοροβέσης, Σελίμοβιτς, Διαμαντής, Βούρος, Ουές, Μεγιάδο, Μπαλογιάννης (66΄Λυμπεράκης), Στάικος (74΄Βαφέας), Στάρτζεον (87΄Τσιλιανίδης), Σαρδινέρο (74΄Γρίβας).

ΛΑΜΙΑ: Επασί, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Σκόνδρας (72΄Βλάχος), Προβυδάκης, Μπεχαράνο, Τζανδάρης (72΄Μπιάρνασον), Τιρόνε (46΄Καραμάνος), Ρόμανιτς, Ντέλετιτς, Αραμπούλι (86΄Βασιλακάκης).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments