Κόσμος

Σε νοσηλεύτρια το πρώτο εμβόλιο στην Ολλανδία

Σε νοσηλεύτρια το πρώτο εμβόλιο στην Ολλανδία
Ολλανδία κορωνοϊός: Μια Ολλανδέζα νοσοκόμα έγινε ο πρώτος άνθρωπος που εμβολιάστηκε στην Ολλανδία εναντίον της COVID-19, καθώς το τελευταίο εμβολιαστικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον νέο κορωνοϊό ξεκίνησε με καθυστέρηση.
Ολλανδία κορωνοϊός: Μια Ολλανδέζα νοσοκόμα έγινε ο πρώτος άνθρωπος που εμβολιάστηκε στην Ολλανδία εναντίον της COVID-19, καθώς το τελευταίο εμβολιαστικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον νέο κορωνοϊό ξεκίνησε με καθυστέρηση.

Tο τελευταίο πρόγραμμα εμβολιασμού της Ε.Ε. ενάντια στον κορωνοϊό, ξεκίνησε στην Ολλανδία, με καθυστέρηση σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την «πρωτιά» στους εμβολιασμούς είχε μία Ολλανδέζα νοσηλεύτρια.

Μια Ολλανδέζα νοσοκόμα έγινε ο πρώτος άνθρωπος που εμβολιάστηκε στην Ολλανδία εναντίον της COVID-19, καθώς το τελευταίο εμβολιαστικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον νέο κορωνοϊό ξεκίνησε με καθυστέρηση. Η Σάνα Ελκαντίρι, μια 39χρονη νοσηλεύτρια που φροντίζει ασθενείς με άνοια σε μια δομή στο νότιο τμήμα της χώρας, έλαβε το εμβόλιο της Pfizer και της BioNTech σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση.

«Αυτή είναι η αρχή του τέλους αυτής της κρίσης», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Χούγκο ντε Γιούνγκε σε μια σύντομη τελετή.

Η Ελκαντίρι δήλωσε πως δεν δίστασε όταν της προσφέρθηκε η ευκαιρία να λάβει το εμβόλιο, ταξιδεύοντας μέχρι το κέντρο διανομής που έχει μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο το οποίο μπορεί να πραγματοποιεί εκατοντάδες εμβολιασμούς την εβδομάδα. Η δημόσια οργή αυξήθηκε το Σαββατοκύριακο και δημοσκοπήσεις έδειξαν μείωση της υποστήριξης προς την κυβέρνηση, όταν έγινε φανερό πως η Ολλανδία θα ήταν η τελευταία από τις σημαντικές ευρωπαϊκές χώρες που θα ξεκινούσε τους εμβολιασμούς.

Σε ομιλία του στο Κοινοβούλιο χθες, Τρίτη, ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε υπεραμύνθηκε της καθυστερημένης έναρξης των εμβολιασμών. «Το κύριο πρόβλημα ήταν πως το λάβαμε νωρίτερα απ΄ό,τι περιμέναμε», είπε ο Ρούτε, αναφερόμενος στην έγκριση ενός εμβολίου από τις ρυθμιστικές αρχές. «Ήταν ένα διαφορετικό εμβόλιο από αυτό που περιμέναμε με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να είμαστε ευέλικτοι».

Η ολλανδική κυβέρνηση θεώρησε πως το εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca θα εγκρινόταν πρώτο, αν και ο Ρούτε δεν εξήγησε γιατί. Το εμβόλιο της Moderna αναμένεται να γίνει το δεύτερο εμβόλιο εναντίον της COVID-19 που θα λάβει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) αργότερα σήμερα.

Έπειτα από μια επανεξέταση, η ολλανδική κυβέρνηση και το Εθνικό Ινστιτούτο για την Υγεία (RIVM) εγκατέλειψαν τα σχέδια για εμβολιασμό πρώτα των ηλικιωμένων σε δομές φροντίδας. Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech θα χορηγηθεί αρχικά στο προσωπικό των οίκων ευγηρίας και στους υγειονομικούς. Ο κατάλογος αυτός θα διευρύνεται καθώς περισσότερα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα. Οι μολύνσεις από κορωνοϊό στην Ολλανδία παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα τις τελευταίες εβδομάδες, παρά το αυστηρό λοκντάουν κατά το οποίο όλα τα σχολεία και τα περισσότερα καταστήματα παραμένουν κλειστά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments