Οικονομία

Dow Jones: Το χάος στο Καπιτώλιο δεν επηρέασε τον δείκτη – Κατέγραψε νέο ρεκόρ

Dow Jones: Το χάος στο Καπιτώλιο δεν επηρέασε τον δείκτη – Κατέγραψε νέο ρεκόρ
Dow Jones: Σε εντυπωσιακό επίπεδο έκλεισε ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones αψηφώντας την πρωτοφανή βία που ξέσπασε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Παρότι οι πρωτοφανείς σκηνές στην Ουάσινγκτον, όπου οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ μπήκαν στο Καπιτώλιο διακόπτοντας τη διαδικασία επικύρωσης της εκλογής του Τζο Μπάιντεν, αναχαίτισαν τη δυναμική της Wall Street, ο Dow Jones διατήρησε μέρος των κερδών του και έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό την ώρα που οι Δημοκρατικοί βρίσκονται μια «ανάσα» από το να κερδίσουν τον έλεγχο και της Γερουσίας.

Φαίνεται πως το χάος στο Καπιτώλιο δεν «έριξε» τον Dow Jones, αψηφώντας την πρωτοφανή βία που ξέσπασε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. Ήταν ξεκάθαρο πως η χρηματιστηριακή αγορά είχε προλάβει να αναπτύξει σημαντική… επιτάχυνση εν μέσω επενδυτικής αισιοδοξίας για ένα νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας μετά και τα εκλογικά αποτελέσματα στην Τζόρτζια.

Τα δεδομένα δείχνουν πως ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,44% ή κατά 437 μονάδες στις 30.829 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά βρέθηκε να ενισχύεται πάνω από τις 31.000 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 0,57% ή 21 μονάδες στις 3.748 μονάδες επίσης, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 0,61% στις 12.740 μονάδες.

Σημειώνεται ότι οι δείκτες άρχισαν να επιστρέφουν μέρος των κερδών τους μετά την τροπή που πήραν τα γεγονότα στην Ουάσιγκτον, αν και ο τεχνολογικός Nasdaq επέστρεψε σε αρνητικό έδαφος εν μέσω ανησυχίας για αυξημένη ρυθμιστική εποπτεία των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας υπό την ηγεσία των Δημοκρατικών.

Αξίζει να σημειωθεί πως ορισμένοι στην Wall Street φοβούνται ότι μια Γερουσία που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλότερους φόρους και αυστηρότερους κανονισμούς για τις επιχειρήσεις και αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει και την ευρύτερη αγορά.

Από την άλλη, αυτό το αποτέλεσμα θα μπορούσε επίσης, να διευκολύνει την έγκριση πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων, τα οποία θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση σε εταιρείες που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία κορωνοϊού.

Να σημειωθεί πως στο επίκεντρο των επενδυτών είναι οι μετοχές των κινεζικών τεχνολογικών κολοσσών Tencent και Alibaba οι οποίες κατέγραψαν άνοδο παρά το γεγονός πως ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε το εκτελεστικό διάταγμα που απαγορεύει τις συναλλαγές με οκτώ κινεζικές εταιρείες εφαρμογών λογισμικού, μεταξύ των οποίων οι WeChat Pay και η Alipay της Ant Group. Το διάταγμα θα τεθεί σε εφαρμογή μετά την αποχώρησή του από την εξουσία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments