Ελλάδα

Μείωση ύλης Πανελληνίων 2021: Τα τρία σενάρια για την ημέρα επιστροφής στις τάξεις

Μείωση ύλης Πανελληνίων 2021: Τα τρία σενάρια για την ημέρα επιστροφής στις τάξεις
Μείωση ύλης Πανελληνίων 2021: «Ήταν μια δύσκολη χρονιά», σχολίασε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Με τηλεκπαίδευση συνεχίζεται η εκπαιδευτική χρονιά για τους μαθητές σε Γυμνάσια και Λύκεια από σήμερα Παρασκευή 8 Ιανουαρίου και με φυσική παρουσία για τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά και τα Ειδικά Σχολεία από τη Δευτέρα 11 του μήνα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί πότε θα μπουν ξανά στις τάξεις τους οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αν και το ζήτημα αναμένεται να επανεξεταστεί, μαζί με τα υγειονομικά δεδομένα που προκύπτουν, από την επιτροπή των ειδικών.

Παράλληλα, αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί μείωση της ύλης για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα της Γ’ Λυκείου. «Ήταν μια δύσκολη χρονιά», σχολίασε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Εξάλλου, τη βέλτιστη επιδημιολογική εικόνα, ώστε να γυρίσουν τα παιδιά στις τάξεις, επεδίωξε η κυβέρνηση με το αυστηρό lockdown αυτής της εβδομάδας, σύμφωνα με ό,τι επανέλαβε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, νωρίτερα το πρωί της Τρίτης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. «Προτεραιότητά μας, να είναι τα παιδιά στο σχολείο», τόνισε και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο πηγαίνουν «βήμα-βήμα στη διαχείριση της πανδημίας».

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στα επίπεδα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2020, δηλαδή μειωμένη κατά 20% με 25% ανάλογα με το μάθημα σε σχέση με το βιβλίο, θα είναι η ύλη των εξετάσεων του 2021. Σημειώνεται πως η ηγεσία του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) κατέθεσε στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας την εισήγησή της για τα κεφάλαια που θα απαλειφθούν από τη διδακτέα ύλη των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ’ τάξης των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων.

Σκοπός της κίνησης αυτής, δηλαδή της μείωσης της ύλης στα επίπεδα του 2020, είναι να βοηθηθούν οι υποψήφιοι.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στην «Καθημερινή» ο πρόεδρος του ΙΕΠ κ. Γιάννης Αντωνίου, για την απόφαση έγινε δεκτή η παραδοχή ότι ναι μεν τα μαθήματα γίνονται κανονικά εξ αποστάσεως, αλλά αυτού του είδους η εκπαίδευση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης. Έτσι, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για τη διδασκαλία και εκμάθηση, αντίστοιχα, της ύλης.

Η μείωσή της είναι βασισμένη στην ύλη που είχε διδαχθεί στα Λύκεια έως τις 16 Δεκεμβρίου 2020. Για την εισήγηση του ΙΕΠ περί του εύρους της μείωσης ελήφθησαν υπόψη τρία σενάρια για την ημερομηνία επιστροφής στις τάξεις των μαθητών της Γ’ Λυκείου: στις 11 Ιανουαρίου, στις 15 Ιανουαρίου και στις 17 Ιανουαρίου.

Επίσης, στον σχεδιασμό ελήφθη υπόψη και τυχόν νέα διακοπή της διά ζώσης λειτουργίας της Γ’ Λυκείου. Με βάση αυτά, φάνηκε ότι η εξεταστέα ύλη θα είναι εντέλει στα επίπεδα του 2020, δηλαδή μειωμένη κατά 20% με 25% ανά μάθημα σε σχέση με το διδακτέο υλικό κάθε βιβλίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments