Διεθνή

Ουγγαρία κορωνοϊός: Παρατείνονται τα μέτρα – Δεν αρκούν οι 80.000 δόσεις του εμβολίου

Ουγγαρία κορωνοϊός: Παρατείνονται τα μέτρα – Δεν αρκούν οι 80.000 δόσεις του εμβολίου
Ουγγαρία κορωνοϊός: Είναι μια χώρα που έχει συμμετάσχει στις προσπάθειες δοκιμών εμβολίων της Ρωσίας και έχει παραλάβει από νωρίς μικρές παρτίδες του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.

Μέχρι την 1η του Φλεβάρη θα παρατείνει η Ουγγαρία τα μέτρα για τον περιορισμό των μολύνσεων από τον κορωνοϊό και αφορούν στη νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν στο κρατικό ραδιόφωνο.

Από τις 11 Νοεμβρίου έχουν κλείσει όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια, τα οποία παραδίδουν πλέον μόνο φαγητά σε πακέτο, ενώ έχει τεθεί σε ισχύ απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 20:00 και έχουν απαγορευθεί όλες οι συγκεντρώσεις, καθώς ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας πλήττει τη χώρα.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός της χώρας εξέφρασε πως θα συνεχισθεί η τηλεκπαίδευση στα Δευτεροβάθμια σχολεία της χώρας αν και τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης άνοιξαν αυτή την εβδομάδα. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ουγγαρία έχει παραλάβει 80.000 δόσεις του εμβολίου της Pfizer κατά του κορωνοϊού αλλά αυτό δεν είναι αρκετό.

«Οι υφιστάμενοι περιορισμοί θα παραταθούν μέχρι την 1η Φεβρουαρίου», δήλωσε ο Ορμπάν και συμπλήρωσε πως έχουν εμβολιασθεί περισσότεροι από 42.000 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας. Και όπως είναι αναμενόμενο, η οικονομική ανάκαμψη φέτος θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα θα μπορέσει η Ουγγαρία να εμβολιάσει τον πληθυσμό της.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι, αν η κυβέρνηση βασιζόταν μόνο σε εμβόλια που έχουν παρασκευασθεί σε δυτικές χώρες, θα χρειάζονταν αρκετοί επιπλέον μήνες ενώ ο Ορμπάν επέκρινε την προμήθεια εμβολίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και επαίνεσε τη Βρετανία, η οποία ακολούθησε τον δικό της δρόμο. «Οι Βρετανοί, αντί να αφήσουν τις Βρυξέλλες να το κάνουν, διαπραγματεύθηκαν οι ίδιοι και βρίσκονται τώρα σε πολύ καλύτερη κατάσταση», εξήγησε ο Ορμπάν.

Η Ουγγαρία εξάλλου, έχει συμμετάσχει στις προσπάθειες δοκιμών εμβολίων της Ρωσίας και έχει παραλάβει από νωρίς μικρές παρτίδες του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, ενώ συζητεί επίσης για εμβόλια με την Κίνα και το Ισραήλ. «Η ένδεια εμβολίων», σύμφωνα με τον ίδιο, έδειξε επίσης πως τα κράτη – μέλη της ΕΕ θα πρέπει να ασχολούνται με πολύ περισσότερα θέματα σε εθνική βάση, αντί να αφήνουν τις Βρυξέλλες να ενεργούν για λογαριασμό τους.

Τέλος, να αναφέρουμε πως η Ουγγαρία είχε καταγράψει 334.836 κρούσματα από τον ιό και 10.325 θανάτους, την ώρα που περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι νοσηλεύονται, λιγότεροι απ’ ό,τι σε προηγούμενα διαστήματα, αλλά το σύστημα υγείας εξακολουθεί να δέχεται πίεση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments