Ελλάδα

Άνοιγμα σχολείων: Κλειστά θα παραμείνουν και την επόμενη εβδομάδα Γυμνάσια και Λυκεια

Άνοιγμα σχολείων: Κλειστά θα παραμείνουν και την επόμενη εβδομάδα Γυμνάσια και Λυκεια
Άνοιγμα σχολείων: Όχι από Κεραμέως σε άνοιγμα μόνο της Γ ΄Λυκείου. Αυτήν την εβδομάδα η επιτροπή θα συζητήσει για τα πανεπιστήμια και όχι για την επαναλειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων.

Κλειστά θα παραμείνουν Γυμνάσια και Λύκεια και την επόμενη εβδομάδα, καθώς όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η επιτροπή των ειδικών δεν θα συζητήσει το θέμα αυτήν την Παρασκευή. Την ίδια στιγμή απέρριψε το ενδεχόμενο για επαναλειτουργία μόνο της Γ Λυκείου, καθώς όπως είπε υπάρχουν πρακτικά προβλήματα σε σχέση με το διδακτικό προσωπικό. Συγκεκριμένα δεν υπάρχει τρόπος οι εκπαιδευτικοί του Λυκείου να συνδυάσουν την δια ζώσης διδασκαλία με την τηλεκπαίδευση.

Στην επιτροπή των επιστημόνων, όπως υπογράμμισε η κ. Κεραμέως, θα συζητηθούν αυτή την εβδομάδα μόνο θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση των φοιτητών και κυρίως αυτών που είναι τελειόφοιτοι και πρέπει να πάρουν τα πτυχία τους.

Τι είπε η υπουργός

Η υπουργός μεταξύ άλλων έδειξε την ικανοποίησή της για την πλήρη εφαρμογή των μέτρων στη σχολική κοινότητα, ενώ σχετικά με τα τεστ που έχουν γίνει μέχρι στιγμής σε εκπαιδευτικούς τόνισε ότι τα μηνύματα είναι θετικά, καθώς «δεν υπάρχει σχεδόν κανένα κρούσμα».

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και χτες η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, θέτοντας τους προβληματισμούς της σχετικά με το αν μπορεί να ανοίξει μόνο η Γ΄ λυκείου. Συγκεκριμένα η υπουργός διευκρίνισε χτες ότι υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες στο να λειτουργήσει μόνη της η Γ’ Λυκείου, καθώς – όπως είπε – οι εκπαιδευτικοί διδάσκουν και στην Α’ και στην Β’ Λυκείου. «Σε κάθε περίπτωση θα συζητηθεί όπως κάνουμε για κάθε απόφαση που αφορά στην Παιδεία».

«Είμαστε έτοιμοι»

«Έτοιμοι είμαστε αλλά χρειάζονται κάποιες ημέρες για να αναλάβουν υπηρεσία οι εκπαιδευτικοί. Επιχειρησιακά είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν Γυμνάσια και Λύκεια, όταν μας το υποδείξει η επιτροπή» πρόσθεσε.

«Η εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου θα γίνει εξ αποστάσεως στα Πανεπιστήμια, αναμένουμε να συζητηθεί με την επιτροπή το θέμα του πώς θα συνεχίσουμε για το εαρινό εξάμηνο» ανέφερε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments