Διεθνή

Δολοφονία Ιμπραχίμα Βέλγιο: Επεισόδια στην πορεία για τον 23χρονο που πέθανε κατά τη σύλληψή του

Δολοφονία Ιμπραχίμα Βέλγιο: Επεισόδια στην πορεία για τον 23χρονο που πέθανε κατά τη σύλληψή του
Δολοφονία Ιμπραχίμα Βέλγιο: Ο 23χρονος πέθανε το περασμένο Σάββατο. Οργισμένοι οι συγγενείς και οι φίλοι του.

Σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε Αστυνομία και διαδηλωτές έγιναν σήμερα Τετάρτη στις Βρυξέλλες, μετά τον θάνατο του μαύρου 23χρονου Ιμπραχίμα Μπάρι το προηγούμενο Σάββατο, λίγο μετά τη σύλληψή του μέσα σε αστυνομικό τμήμα.

Η πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 23χρονου Ιμπραχίμα ξεκίνησε ήσυχα σήμερα το απόγευμα με τη συμμετοχή αρκετών εκατοντάδων διαδηλωτών, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας, της αδελφής και της θείας του θύματος.

Τα συνθήματα που δονούσαν την πορεία ήταν «Black Lives Matter» και «Justice for Ibrahima», ενώ αντίστοιχα συνθήματα ήταν γραμμένα στα πανό της διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε με την έγκριση της δημοτικής αρχής.  Κάποιοι από τους διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και πυροτεχνήματα κατά των αστυνομικών, ενώ η αστυνομία προχώρησε στη χρήση αντλιών νερού κατά του πλήθους.

Δείτε βίντεο από ό, τι έγινε στις Βρυξέλλες

Δείτε φωτογραφίες από τα επεισόδια για τον θάνατο του άτυχου Ιμπραχίμα

Όπως μπορείτε να δείτε και στα βίντεο και στις φωτογραφίες τα επεισόδια πήραν έκταση, ενώ η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές και συλλήψεις.

Πολλά τα ερωτηματικά για τον θάνατο του Ιμπραχίμα

Πολλά είναι ακόμη ασαφήσε σχέση με τις συνθήκες θανάτου του μαύρου νεαρού άνδρα. Ο 23χρονος φέρεται να συνελήφθη από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια ελέγχου τήρησης των μέτρων για τον κορωνοϊό επειδή τους βιντεοσκόπησε, ενώ η Αστυνομία ισχυρίζεται ότι προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο. Έχει διαταχθεί έρευνα για να εξακριβωθεί πώς ο 23χρονος απεβίωσε κατά τη σύλληψή του.

Ο Ιμπραχίμα Μπάρι

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments