Διεθνή

Παραπομπή Τραμπ: Υπερψηφίστηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Παραπομπή Τραμπ: Υπερψηφίστηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων
Παραπομπή Τραμπ: Είναι ο πρώτος πρόεδρος στην ιστορία που έχει παραπεμφθεί δύο φορές στη Γερουσία για να καθαιρεθεί.

Σ τη Γερουσία για δίκη παραπέμπεται  ο Ντόναλντ Τραμπ με 232 ψήφους υπέρ και 197 κατά. Είναι ο πρώτος πρόεδρος στην ιστορία που παραπέμπεται για δεύτερη φορά στη Γερουσία για καθαίρεση, όμως αυτή τη φορά θα είναι πολύ πιο δύσκολη η κατάσταση για τον ίδιο.

Όπως εκτιμά το CNNi, η δίκη αυτή θα είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με την παραπομπή Τραμπ με την κατηγορία για κατάχρηση εξουσίας όταν πίεσε την Ουκρανία να ανοίξει έρευνα σε βάρος του Τζο Μπάιντεν.

Η δίκη της Γερουσίας έχει την αρμοδιότητα και να αποπέμψει τον πρόεδρο των ΗΠΑ από τον Λευκό Οίκο, αλλά και να του στερήσει το δικαίωμα να κατέβει εκ νέου για το αξίωμα στο μέλλον. Ωστόσο, η Γερουσία δεν μπορεί να στείλει έναν Αμερικανό πρόεδρο στη φυλακή. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 10 Ρεπουμπλικανοί ψήφισαν υπέρ της παραπομπής του.

«Δεν έχω λάβει μια οριστική απόφαση για το πώς θα ψηφίσω», αναφέρει ο Μιτς Μακόνελ, επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία όπου πλλειοψηφούν, σε ένα υπόμνημα που απευθύνεται στους Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές. Πρόσθεσε ότι θα ακούσει πρώτα τα νομικά επιχειρήματα που θα παρουσιαστούν στη Γερουσία. Αποσπάσματα από αυτή τη δήλωση του Μακόνελ δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον εκπρόσωπό του.

Πάντως, ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία δήλωσε νωρίτερα πως δεν θα κάνει χρήση των έκτακτων εξουσιών του για να συγκαλέσει συνεδρίαση του Σώματος αυτή την εβδομάδα. Η ηγεσία των Δημοκρατικών δηλώνει ότι ενδέχεται να αποστείλει το κατηγορητήριο στη Γερουσία ακόμη και εντός της εβδομάδας.

Δείτε βίντεο από την ψηφοφορία για την παραπομπή Τραμπ

Με ένα σύντομο μήνυμα στο δίκτυο Fox News, ο Ντόναλντ Τραμπ επιχείρησε νωρίτερα να αντιστρέψει το αρνητικό εις βάρος του κλίμα, τασσόμενος ενάντια στη βία κάθε είδους εν όψει της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν που νίκησε στις πρόσφατες εκλογές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Fox News, ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να απευθύνει έκκληση σε όλους τους Αμερικανούς να μη ρίξουν περισσότερο «λάδι στη φωτιά». «Υπό το φως αναφορών για περισσότερες διαδηλώσεις, απευθύνω έκκληση πως ΔΕΝ πρέπει να ασκηθεί βία, ΔΕΝ πρέπει να υπάρξει έκνομη ενέργεια και ΔΕΝ πρέπει να γίνουν βανδαλισμοί κανενός είδους. Δεν είναι κάτι το οποίο με εκπροσωπεί και δεν είναι κάτι που εκπροσωπεί την Αμερική. Καλώ όλους τους Αμερικανούς να βοηθήσουν να πέσουν οι τόνοι και να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Ευχαριστώ», είναι το μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος, αποκλεισμένος από τα social media, απέστειλε τη δήλωσή του στο Fox News.

Μάλιστα, σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ τονίζει στο Fox News πως το μήνυμα του απερχόμενου προέδρου θα διανεμηθεί σε όλα τα προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (παρότι έχουν «κλείσει» ή μπλοκαριστεί), ζητώντας από τους τεχνολογικούς κολοσσούς, όπως τη Facebook, την Google και το Twitter, να τον συνδράμουν στην προσπάθειά του να κατευνάσει τα πλήθη.

Να σημειώσουμε ότι στο Καπιτώλιο υπό τον φόβο επεισοδίων, αλλά και των εικόνων από την πρόσφατη εισβολή των οπαδών του Τραμπ βρίσκονται εκατοντάδες άνδρες της Εθνοφρουράς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments