Πολιτική

Δημοσκόπηση Marc: Στο 18,3% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Πόσοι θα κάνουν το εμβόλιο

Δημοσκόπηση Marc: Στο 18,3% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Πόσοι θα κάνουν το εμβόλιο
Δημοσκόπηση Marc: Η έρευνα έγινε για λογαριασμό του Alpha και οι πολίτες απάντησαν σε ερωτήσεις για τις πολιτικές εξελίξεις και για την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Alpha παρουσίασε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού τη δημοσκόπηση της Marc για τις πολιτικές εξελίξεις, την πανδημία του κορωνοϊού, ενώ οι πολίτες απάντησαν σε ερώτηση για την πρόθεση ψήφου αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή.

Στην πρόθεση ψήφου το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας φτάνει τις 18,6 ποσοστιαίες μονάδες, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 38,6% και τον ΣΥΡΙΖΑ 20%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ στην τρίτη θέση με 6,5%, και έπονται το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 3,8% και το ΜέΡΑ25 με 2%.

Δείτε τη διακύμανση της πρόθεσης ψήφου για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με βάση τις δημοσκοπήσεις της εταιρείας.

Το 74,6% ζητάει να εξαντληθεί η τετραετία από την κυβέρνηση, ενώ το 15,3% προτιμά να γίνουν πρόωρες εκλογές μέσα στη χρονιά που διανύουμε. Άλλο ένα 6,3% θέλει οι εκλογές να γίνουν το 2022.

Τι λένε οι πολίτες για τον πρόσφατο ανασχηματισμό

Το 55,8% αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη στον ενάμιση χρόνο από τις βουλευτικές εκλογές. Η πλειοψηφία όμως, σε ποσοστό 55,1%, δεν θεωρεί ότι ο πρόσφατος ανασχηματισμός θα βελτιώσει την απόδοση της κυβέρνησης. Το 53,6% θεωρεί ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση τα πράγματα θα ήταν χειρότερα.

Τα ερωτήματα για τον κορωνοϊό και τους εμβολιασμούς

Η πρόθεση εμβολιασμού βρίσκεται υψηλά, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης και φτάνει το 70%. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε αυτούς που δηλώνουν ότι προτίθενται να κάνουν το εμβόλιο, περιλαμβάνεται η συντριπτική πλειοψηφία των ηλικιωμένων.

Δείτε τη διαφορά σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2020 για το ίδιο ερώτημα

Οι πολίτες απάντησαν και στην ερώτηση για το πότε βλέπουν ότι θα έχουμε επιστροφή στην κανονικότητα. Το 29,3 απαντάει ότι αυτό θα γίνει μέχρι το τέλος του 2021, το 29,8% μέχρι το καλοκαίρι και το 8,4% λέει μέχρι το Πάσχα.

To 53% αξιολογεί θετικά και μάλλον θετικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Το ποσοστό της ικανοποιήσης όμως υποχωρεί όσο διαρκεί η πανδημία και εμφανίζεται μειωμένο σε σχέση με τον Ιούλιο του 2020.

Ένας στους δύο πολίτες εμφανίζεται επίσης ικανοποιημένος από τα μέτρα οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments