Πολιτική

Κουτσούμπας Βουλή: Ο μαζικός εμβολιασμός δεν μπορεί να κουκουλώσει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης

Κουτσούμπας Βουλή: Ο μαζικός εμβολιασμός δεν μπορεί να κουκουλώσει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης
Κουτσούμπας Βουλή: Προέταξε ότι όταν η κυβέρνηση «στριμώχνεται ρίχνει αλλού την ευθύνη» όπως «στοχοποιώντας τους γιατρούς για να δικαιολογήσει τον αριθμό των ασθενών με κορονοϊό που καταλήγουν εκτός ΜΕΘ». 

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στη Βουλή σήμερα επί της διαχείρισης της πανδημίας, τόνισε ότι ο μαζικός εμβολιασμός «απέχει πολύ από το να είναι μαζικός και δεν μπορεί να κουκουλώσει τις παλινωδίες και τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης».

Όπως σημείωσε, αναφέρθηκε στο «μόνιμο» κυβερνητικό επιχείρημα ότι «η Ελλάδα τα έχει καταφέρει καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες» το οποίο είναι η απάντηση της κυβέρνησης στην κριτική εκ μέρους του ΚΚΕ ότι αρνείται να προχωρήσει στην θωράκιση του δημοσίου συστήματος Υγείας και στη λήψη αναγκαίων μέτρων προστασίας σε χώρους δουλειάς, ΜΜΕ, σχολεία και σχολές.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι η κυβέρνηση μπορεί να τα λέει αυτά σε εκείνους «που ούτε στα λόγια αμφισβητούν αυτό το σύστημα που πάνω από τα κέρδη βάζει πάλι τα κέρδη, εξωραΐζει την ΕΕ και τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις της». «Οι θέσεις και οι προτάσεις του ΚΚΕ δεν στριμώχνονται στα στενά όρια και στις λεγόμενες «αντοχές» της καπιταλιστικής οικονομίας. Έρχονται σε σύγκρουση με την ανάπτυξη των κερδών των λίγων, έχουν στο επίκεντρο τις πραγματικές ανάγκες των πολλών», υπογράμμισε ο κος Κουτσούμπας.

«Σε όλες τις χώρες οι λαοί βιώνουν τα αποτελέσματα της πολιτικής της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του τομέα υγείας, που στη χώρα μας όλοι σας, χωρίς εξαιρέσεις ακολουθήσατε», ανέφερε για να προσθέσει πως «όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις διαχειρίζονται την πανδημία με πυξίδα όχι τις ανάγκες των λαών τους, αλλά κυρίως τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων τους και το ίδιο ισχύει και με την κυβέρνηση σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς».

Μάλιστα, προέταξε ότι όταν η κυβέρνηση «στριμώχνεται ρίχνει αλλού την ευθύνη» όπως «στοχοποιώντας τους γιατρούς για να δικαιολογήσει τον αριθμό των ασθενών με κορονοϊό που καταλήγουν εκτός ΜΕΘ». Είπε, παραθέτοντας συγκεκριμένα γεγονότα, ότι δεν είναι κριτήριο της κυβέρνησης η προστασία των εργαζομένων, ούτε οι ανάγκες των μαθητών, των φοιτητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

«Τα κριτήριά σας για τη διαχείριση της πανδημίας δεν είναι επιστημονικά. Είναι πολιτικά, οικονομικά, επιχειρηματικά», υπογράμμισε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση μέσα στην πανδημία ετοιμάζεται να προχωρήσει «στις “ανατροπές του αιώνα” σε ό,τι αφορά τα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα».

Όσο αφορά στους αυτοαπασχολούμενους κάλεσε την κυβέρνηση να τοποθετηθεί «καθαρά, ως προς τι θα γίνει με τα χρέη των επαγγελματιών», ενώ προσέθεσε ότι η κυβέρνηση έσπευσε εν μέσω πανδημίας να νομοθετήσει νέο Πτωχευτικό Κώδικα «προετοιμάζοντας μαζικά κατασχέσεις και πλειστηριασμούς». Τόνισε ότι το ΚΚΕ απαιτεί εδώ και τώρα τη λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης «ιδιαίτερα για εκείνες τις κατηγορίες που έχουν πραγματικά ανάγκη, όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments