Ελλάδα

Αλκιβιάδης Βατόπουλος κορωνοϊός: Η απόφαση για το τι θα ανοίξει είναι πολιτική

Αλκιβιάδης Βατόπουλος κορωνοϊός: Η απόφαση για το τι θα ανοίξει είναι πολιτική
Αλκιβιάδης Βατόπουλος κορωνοϊός: Ο καθηγητής Μικροβιολογίας ξεκαθάρισε η απόφαση για την σταδιακή άρση των μέτρων είναι πολιτική.

Μετράμε αντίστροφα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Αυτή την απόφαση περίμεναν εδώ και καιρό οι καταναλωτές καθώς οι εταιρίες κούριερ είχαν “φρακάρει” και η αγορά μέσω ίντερνετ είχε γίνει δύσκολη. Φυσικά, ακόμα περισσότερο την περίμεναν οι καταστηματάρχες που έχουν φτάσει στα όρια τους και ελπίζουν ότι σε συνδυασμό με τις Χειμερινές εκπτώσεις θα μπορέσουν να ανεβάσουν τον τζίρο των επιχειρήσεων τους. Έτσι λοιπόν η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας άναψε το πράσινο φως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα καταστήματα θα ανοίξουν την προσεχή Δευτέρα χωρίς ραντεβού, σε αντίθεση με όσα περιμέναμε. Παράλληλα οι περιοχές με έντονο επιδημιολογικό φορτίο θα δούνε τα μαγαζιά τους να ανοίγουν με τη μέθοδο click away. Λίγα 24ωρα πριν το άνοιγμα των καταστημάτων ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος υποστήριξε ότι η απόφαση για το λιανεμπόριο, αλλά και όλες οι αποφάσεις για την άρση των μέτρων είναι πολιτικές. Παράλληλα τόνισε ότι η επιτροπή ζητάει μόνο το σταδιακό άνοιγμα των δραστηριοτήτων, πάντα με τα απαιτούμενα μέτρα.

“Πολιτικές αποφάσεις για την άρση των μέτρων”

“Είναι πολιτική απόφαση τι θα ανοίξει. Εμείς θέλουμε οι δραστηριότητες να ανοίγουν τμηματικά. Το βασικό είναι να αποφεύγονται οι συνωστισμοί και να φοράμε μάσκα”. Και συνέχισε: “Πολιτική απόφαση ήταν να ανοίξουν τα σχολεία και το λιανεμπόριο που έγιναν δεκτές από την επιτροπή. Το υγειονομικά ασφαλές είναι να μην ανοίξει τίποτα, αλλά αυτό δεν είναι ρεαλιστικό και δημιουργεί προβλήματα στην κοινωνία”.

Ο κ. Βατόπουλος δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει για άλλη μια φορά πως δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού: “Έχουμε δει με τα μάτια μας πόσο απρόβλεπτη είναι η κατάσταση. Έχουμε δει περιοχές να “κοκκινίζουν” ξαφνικά από ένα γεγονός, έναν αρραβώνα, μια μετακίνηση… Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε εξαιρετικά επιφυλακτικοί και να θυμόμαστε ότι το παιχνίδι μπορεί να χαθεί πολύ εύκολα”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments