Θέσεις Εργασίας

ΟΑΕΔ: 8.000 θέσεις για ανέργους 18-29 ετών

ΟΑΕΔ: 8.000 θέσεις για ανέργους 18-29 ετών
ΟΑΕΔ: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επωφεληθούν άμεσα υποβάλλοντας την αίτηση τους για το πρόγραμμα 18 -29 ετών

Ανοιχτό προς υποβολή αίτησης είναι το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, που αφορά 8.000 νέες θέσεις εργασίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επωφεληθούν άμεσα υποβάλλοντας την αίτηση τους. Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι ηλικίας 18-29 ετών.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες, αλλά αυξάνεται σε 15 μήνες για τους μακροχρόνια ανέργους και τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Η συνολική διάρκεια της επιχορήγησης

  • 12 μήνες, για πρόσληψη ανέργων ηλικίας 18-29 ετών εγγεγραμμένων στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 1 μήνα πριν την υπόδειξή τους.
  • 15 μήνες, για πρόσληψη: μακροχρονίων ανέργων και δικαιούχων ΚΕΑ εγγεγραμμένων στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

Οι ωφελούμενοι – άνεργοι του Προγράμματος θα πρέπει να είναι:

  • Άνεργοι, ηλικίας 18-29 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 1 μήνα πριν από την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2.
  • Μακροχρόνια άνεργοι, ηλικίας 18-29 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών μέχρι την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2.

Παράλληλα, οι ωφελούμενοι άνεργοι και των δύο κατηγοριών κατά την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2 οφείλουν:

  • Να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εξατομικευμένης προσέγγισης και να έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.
  • Να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας ή πολίτες τρίτων χωρών που έχουν άδεια διαμονής για εξαρτημένη εργασία, τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα.
  • Να είναι ηλικίας 18-29 ετών, δηλαδή να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να διανύουν το 19ο έτος και το 30ο έτος αντίστοιχα κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια Υπηρεσία

Η επιδότηση του προγράμματος αυξάνεται από το 50% στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και του ανώτατου ορίου από τα 500 € στα 750 € μηνιαία. Επιπλέον, στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments