Ελλάδα

Ξυλοδαρμός στο Μετρό: Νέο βίντεο ντοκουμέντο

Ξυλοδαρμός στο Μετρό: Νέο βίντεο ντοκουμέντο
Ξυλοδαρμός στο Μετρό: Ένα νέο βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας με τις κινήσεις των δυο ανήλικων μετά την επίθεση στον σταθμάρχη.

Ένα από τα θέματα που έχει απασχολήσει έντονα τις τελευταίες ημέρες είναι ο ξυλοδαρμός του σταθμάρχη στην Ομόνοια από δυο ανήλικους. Οι αρχές ξεκίνησαν άμεσα την έρευνα και χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις προχώρησαν στην ταυτοποίηση των δραστών. Μάλιστα οι δυο τους βρίσκονται στα χέρια των αρχών και ετοιμάζουν τις απολογίες τους. Λίγο πριν γίνει αυτό ήρθε στο φως της δημοσιότητας άλλο ένα βίντεο με τις κινήσεις τους μετά τον ξυλοδαρμό.

Το βίντεο που προβλήθηκε στο Mega δείχνει τα δυο αδέρφια περιμένουν τον συρμό για το Μοναστηράκι ψύχραιμα. Λες και δεν είχαν προβεί σε μια απαράδεκτη πράξη λίγο νωρίτερα. Μάλιστα, συνεχίζουν να μην φορούν μάσκες και κρατούν αναψυκτικά. Θυμίζουμε ότι η άρνησή τους να φορέσουν μάσκα εντός του συρμού ήταν και η αφορμή για να ξεκινήσει αυτή η ιστορία. Οι εικόνες αυτές, σε συνδυασμό με πληροφορίες που είχαν οι αστυνομικοί για τα αδέλφια ηλικίας 15 και 17 ετών, αποτέλεσαν τα σημεία κλειδιά για τη σύλληψή τους.

“Μας προκάλεσε ο σταθμάρχης”

Οι δυο ανήλικοι στις πρώτες κουβέντες τους με τους αστυνομικούς προσπάθησαν να ρίξουν τις ευθύνες για το επεισόδιο στο ίδιο το θύμα. Συγκεκριμένα υποστήριξαν ότι ο σταθμάρχης τους προκάλεσε και αυτό έφερε την αντίδραση τους. Βέβαια οι δικιολογίες τους δεν ήταν πειστικές καθώς τους ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Οι δυο κατηγορούμενοι οι οποίοι αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα, θα κρατηθούν στη ΓΑΔΑ μέχρι την Τρίτη όταν και θα απολογηθούν. Την ίδια στιγμή η μητέρα τους, με μήνυμά της στο Facebook, πέρασε το δικό της μήνυμα πως βρίσκεται στο πλευρό των παιδιών της. Από την άλλη σύμφωνα με τις πληροφορίες του OPEN εκτός του ειδικού φρουρού και ένα ακόμη πρόσωπο συμμετείχε στην συγκάλυψη του θέματος και έδινε μάλιστα οδηγίες για πως θα κρύψουν την αποτρόπαια πράξη τους.

Στην δικογραφία φαίνεται η μητέρα να συνομιλεί ένα φιλικό ή συγγενικό πρόσωπο πολλές φορές μέσα στην ημέρα και περιγράφει την κατάσταση και στους φόβους της. Και αυτό το πρόσωπο ενώ γνωρίζει ποιοι είναι οι δράστες σε καμιά περίπτωση δεν συμβουλεύει την μητέρα να παραδοθούν τα παιδιά και να ζητήσουν συγγνώμη. Το αντίθετο μάλιστα, καθώς φέρεται να της λέει. «Σου είπα θα ακούσεις πολλά, θα πουν πολλά για να φοβηθείτε. Αφού δεν έχουν έρθει μπορεί να μην τους έχουν ταυτοποιήσει ακόμα. Αστους να λένε».

Από την άλλη και ο αστυνομικός έδινε ανάλογες συμβουλές στη μητέρα… Ο ειδικός φρουρός χαρακτήριζε μάλιστα με απρεπέστατους χαρακτηρισμούς τους συναδέλφους του που έψαχναν την υπόθεση. Σε μια συνομιλία που είχε με τη μητέρα τους έλεγε: «Είναι βαρβάτη σύλληψη και την ψάχνουν όλοι. Κοίτα μην βγουν από το σπίτι. Να μην το κουνήσουν καθόλου. Πρώτα πρέπει να μιλήσουμε με δικηγόρο. Για να μην πέσουν σε κανένα μ…. ασφαλίτη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments