Οικονομία

Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις – Πότε οι πληρωμές

Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις – Πότε οι πληρωμές
Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αιτήσεις καθώς και να προβούν σε διορθώσεις μέχρι αύριο Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021.

«Αδειάζει η κλεψύδρα» για την υποβολή αιτήσεων για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5 . Οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αιτήσεις καθώς και να προβούν σε διορθώσεις μέχρι αύριο Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021. Σημειώνεται ότι, δόθηκε παράταση στην παραπάνω ημερομηνία καθώς αρχικά η υποβολή δηλώσεων έληγε στις 15 Ιανουαρίου 2021.

Σε περίπτωση λαθών, δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» (www.aade.gr/mybusinesssupport) για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), μέχρι σήμερα, 611.524 επιχειρήσεις έχουν υποβάλει αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χορήγηση της χρηματοδοτικής ενίσχυσης.

Εντός των επόμενων ημερών το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ανακοινώσει το τελικό ποσό που θα λάβει ο κάθε δικαιούχος, ενώ έχει διευκρινίσει δεν υπάρχει συμψηφισμός με την ενίσχυση που ενδεχομένωςΌσοι δικαιούχοι έχουν λάβει μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση από τον προηγούμενο κύκλο, αυτή θα ενσωματωθεί στον αλγόριθμο με βάση τον οποίο θα υπολογιστεί και το τελικό ύψος της ενίσχυσης που θα λάβουν μέσω του 5ου κύκλου του προγράμματος.

Πότε οι πληρωμές

Οι πληρωμές αναμένεται να ξεκινήσουν στις 25 Ιανουαρίου 2021 προς του δικαιούχους του προγράμματος με το ποσό να ανέρχεται περίπου στα 1.000 ευρώ.

Επιστρεπτέα προκαταβολή 6

«Προ των πυλών» βρίσκεται και η επιστρεπτέα προκαταβολή 6, καθώς σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο Μάρτιο ανεξάρτητα από τις υγειονομικές συνθήκες που θα επικρατήσουν.

Υποβολή αιτήσεων

Για την υποβολή αιτήσεων οι δικαιούχοι θα πρέπει: να επισκεφτούν την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ  και να επιλέξουν το «Επιστρεπτέα Προκαταβολή (5) Εκδήλωση Ενδιαφέροντος» και μετά να εισέλθουν στην εφαρμογή στη συνέχεια να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους.Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι η υποβολή στοιχείων στην εφαρμογή «Τα έσοδά μου» της πλατφόρμας «MyBusinessSupport» για τους μήνες Ιανουάριο έως και Δεκέμβριο 2020.

Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να ανακαλέσουν την αίτηση τους τότε θα πρέπει να αποεπιλέξουν το τετραγωνίδιο «Εκδηλώνω ενδιαφέρον για τη λήψη ενίσχυσης με τη μορφή Επιστρεπτέας Προκαταβολής» και να επιλέξουν «Υποβολή αίτησης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments