Κόσμος

Ολλανδία κορωνοϊός: Εγκρίθηκε από τη Βουλή η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 μέχρι τις 4:30

Ολλανδία κορωνοϊός: Εγκρίθηκε από τη Βουλή η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 μέχρι τις 4:30
Ολλανδία κορωνοϊός: Ψηφίστηκε το μέτρο από το κοινοβούλιο λόγω της βρετανικής μετάλλαξης - Θα ξεκινά στις 9.00 το βράδυ και θα λήγει στις 04.30 το πρωί.

Το ολλανδικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την απαγόρευση της κυκλοφορίας, υπό τον όρο ότι θα ξεκινά στις 21:00 τοπική ώρα (22:00 ώρα Ελλάδας) αντί στις 20.30, όπως επιθυμούσε η κυβέρνηση. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα λήγει καθημερινά στις 4:30 το πρωί και θα διαρκέσει τουλάχιστον έως τις 9 Φεβρουαρίου.

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, ανακοίνωσε χθες την πρόθεσή του για την εφαρμογή απαγόρευσης της κυκλοφορίας, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι θα ήθελε την «επαρκή στήριξη» του Κοινοβουλίου.

Η πρωτοβουλία του προσέκρουε κυρίως στη διαφωνία ορισμένων βουλευτών, μεταξύ τους του επικεφαλής της ακροδεξιάς, Γκέερτ Βίλντερς. Ο Ρούτε εξήγησε πως η απόφαση για τη λήψη ενός τέτοιου μέτρου ελήφθη λόγω της «βρετανικής μετάλλαξης και των πολύ μεγάλων ανησυχιών που έχουμε όλοι».

Από την πλευρά του, ο Βίλντερς υποστήριξε πως το σχέδιο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, που εκπόνησε η κυβέρνηση, είναι «δυσανάλογο». «Βρίσκομαι εδώ για την ελευθερία. Εγώ ο ίδιος την έχω χάσει», δήλωσε σήμερα ενώπιον του Κοινοβουλίου ο Βίλντερς, ο οποίος ζει εδώ και χρόνια υπό συνεχή αστυνομική προστασία, εξαιτίας απειλών εις βάρος του. «Δεν αποδέχομαι να θέσουμε σε ισχύ χωρίς λόγο (…) μια απαγόρευση της κυκλοφορίας, την ώρα που υπάρχουν εναλλακτικές», συμπλήρωσε.

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments