Πολιτική

Νίκος Δένδιας: Η ισχύς της σχέσης Ελλάδας – ΗΠΑ βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών

Νίκος Δένδιας: Η ισχύς της σχέσης Ελλάδας – ΗΠΑ βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών
Νίκος Δένδιας: Έδωσε τα θερμά συγχαρητήριά του στον νέο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις.

Συγχαρητήριο μήνυμα στον νέο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Τwitter o υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Θερμά συγχαρητήρια στον νέο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις», ανέφερε ο κος Δένδιας και δημοσίευσε μια φωτογραφία του 2009 με τον αντιπρόεδρο τότε των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, όταν ο ίδιος είχε εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην εκδήλωση του Λευκού Οίκου, για τον εορτασμό της επετείου του 1821.

Ακολουθεί η ανάρτησή του στο Twitter:

«Η ισχύς της σχέσης Ελλάδας – ΗΠΑ βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών», επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών και τόνισε ότι «προσβλέπουμε σε μια παραγωγική συνεργασία με τον νέο Πρόεδρο και τον προτεινόμενο ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν. Οι ΗΠΑ είναι κρίσιμης σημασίας εταίρος της χώρας μας, με τον οποίο μοιραζόμαστε κοινό στρατηγικό όραμα».

Ο Τζο Μπάιντεν έγινε ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, καλώντας με την ομιλία του μετά την ορκωμοσία του, για ενότητα σε μια χώρα που διέρχεται βαθιά κρίση, μετά από τέσσερα χρόνια προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ. «Η δημοκρατία είναι πολύτιμη, η δημοκρατία είναι εύθραυστη, και σήμερα οι φίλοι μου, η δημοκρατία νίκησε», είπε, χειροκροτούμενος από τους λίγους που παρευρέθηκαν στην τελετή ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις, λόγω της πανδημίας.

«Γιορτάζουμε τον θρίαμβο όχι ενός υποψηφίου, αλλά μιας ιδέας. Της ιδέας της δημοκρατίας… Αυτή την ώρα, φίλοι μου, η δημοκρατία νίκησε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, χαιρετίζοντας μια ημέρα «ελπίδας» για την Αμερική. «Όλη μου η ψυχή βρίσκεται στο να ενώσω την χώρα», σχολίασε καλώντας σε μια καινούργια αρχή έπειτα από μια περίοδο πικρίας και ακραίου διχασμού.

«Υπάρχει η αλήθεια και υπάρχουν και τα ψέματα. Ειπώθηκαν ψέματα για απόκτηση εξουσίας και κέρδους», τόνισε ο Μπάιντεν στην ομιλία του. «Μπορούμε να συνεχίζουμε να διαφωνούμε», συμπλήρωσε σημειώνοντας: «Αυτή είναι η δημοκρατία».

Στην ομιλία του που διήρκησε περίπου 20 λεπτά, ο νέος πρόεδρος, φορώντας σκούρο κοστούμι και μπλε γραβάτα, και μάσκα κατά την άφιξή του, όπως όλοι οι φιλοξενούμενοι, καταδίκασε όσους χρησιμοποιούν ψέματα για να κερδίσουν εξουσία, υποσχόμενος ότι θα είναι πρόεδρος όλων των Αμερικανών, και πως η διακυβέρνησή του θα βασίζεται σε γεγονότα και αλήθειες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments