Πολιτική

Τσίπρας Μπάιντεν: Ένα νέο κεφάλαιο στην αμερικανική πολιτική ανοίγει μετά από μια περίοδο αγώνων

Τσίπρας Μπάιντεν: Ένα νέο κεφάλαιο στην αμερικανική πολιτική ανοίγει μετά από μια περίοδο αγώνων
Τσίπρας Μπάιντεν: «Ανανεωμένη ελπίδα για την αντιμετώπιση προκλήσεων όπως η πανδημία, η κλιματική αλλαγή, η περιφερειακή ειρήνη», προσθέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Τα συγχαρητήριά του τόσο στον νέο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής έδωσε ο Τζο Μπάιντεν όσο και στην αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας.

«Ένα νέο κεφάλαιο στην αμερικανική πολιτική ανοίγει σήμερα, μετά από μια περίοδο αγώνων ενάντια σε κοινωνικές, φυλετικές ανισότητες και ανισότητες μεταξύ των φύλων», αναφέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συγχαρητήρια ανάρτησή του στο Twitter.

«Ανανεωμένη ελπίδα για την αντιμετώπιση προκλήσεων όπως η πανδημία, η κλιματική αλλαγή, η περιφερειακή ειρήνη», προσθέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ηγέτες από όλον τον κόσμο χαιρετίζουν τον Τζο Μπάιντεν

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο πρόεδρος της Γερμανίας, πρωθυπουργοί και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι πολλών χωρών χαιρέτισαν τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, εκφράζοντας την «ανυπομονησία» τους να συνεργαστούν με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση.

«Συγχαρητήρια στον Τζο Μπάιντεν που ορκίστηκε πρόεδρος των ΗΠΑ και την Κάμαλα Χάρις για την ιστορική ανάληψη της αντιπροεδρίας. Η αμερικανική ηγεσία είναι ζωτικής σημασίας για να θέματα που μας αφορούν όλους, από την κλιματική αλλαγή μέχρι την Covid και ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον πρόεδρο Μπάιντεν», έγραψε στο Twitter ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Από τη μεριά της, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανέφερε στη δική της ανάρτηση: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέστρεψαν. Και η Ευρώπη είναι έτοιμη. Για να ξανασυνδεθεί με έναν παλιό και έμπιστο εταίρο, να δώσουμε νέα πνοή στην πολύτιμη συμμαχία μας. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Τζο Μπάιντεν».

Νωρίτερα, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ τόνισε ότι «είναι μια καλή ημέρα για τη δημοκρατία» δηλώνοντας «ανακουφισμένος» από το γεγονός ότι ο Τζο Μπάιντεν θα είναι ο επόμενος ένοικος του Λευκού Οίκου. «Ξέρω ότι πολλοί στη Γερμανία συμμερίζονται αυτό το συναίσθημα».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ τόνισε ότι «η νίκη του Μπάιντεν συνιστά νίκη της δημοκρατίας επί της άκρας δεξιάς και των τριών μεθόδων της: της μαζικής εξαπάτησης, του εθνικού διχασμού και της κατάχρησης, ακόμη και με βίαια μέσα, των δημοκρατικών θεσμών». Και συνέχισε: «Πριν από πέντε χρόνια πιστεύαμε ότι ο Τραμπ ήταν ένα κακόγουστο αστείο, αλλά πέντε χρόνια αργότερα συνειδητοποιήσαμε ότι έθετε σε κίνδυνο την ισχυρότερη δημοκρατία του κόσμου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments