Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Στις 15,1 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για τους εμβολιασμούς

Δημοσκόπηση Alco: Στις 15,1 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για τους εμβολιασμούς
Δημοσκόπηση Alco: Στην έρευνα που παρουσιάστηκε στο Open, οι πολίτες απάντησαν τόσο σε ερωτήσεις για την πολιτική κατάσταση, όσο και για την πορεία των εμβολιασμών. Πόσοι θα κάνουν το εμβόλιο.

Νέα δημοσκόπηση παρουσίασε το Open για την πανδημία του κορωνοϊού, τη διαχείρισή της, τους εμβολιασμούς στην Ελλάδα, ενώ παρουσιάστηκε και η πρόθεση ψήφου. Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν οι απαντήσεις των πολιτών για το αν θα κάνουν ή όχι το εμβόλιο του κορωνοϊού.

H δημοσκόπηση από την εταιρεία Alco για λογαριασμό του Ανοιχτού Καναλιού πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 ατόμων, μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων, σε ολόκληρη τη χώρα. Το στατιστικό σφάλμα της δημοσκόπησης είναι +- 3,1%, ενώ το διάστημα βεβαιότητας είναι 95%. Ο χρόνος που διενεργήθηκε η δημοσκόπηση ήταν στο διάστημα 14-19 Ιανουαρίου, ενώ τα άτομα που ρωτήθηκαν ήταν 17 ετών και άνω.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 39%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,9%, το ΚΙΝΑΛ 5,9%, το ΚΚΕ 5,7%, η Ελληνική Λύση 4,1%, Το ΜέΡΑ 25 2,7%, η Πλεύση Ελευθερίας 1,3%, Άλλο κόμμα 5,6%. Στο 11,8% οι αναποφάσιστοι.

Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό το 45% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 30% κανέναν και το 21% τον Αλέξη Τσίπρα.

Στη δημοσκόπηση της Alco αποτυπώθηκε η αύξηση του ποσοστού των Ελλήνων που θα έκαναν άμεσα το εμβόλιο του κορωνοϊού. Στο ερώτημα για το πότε θα κάνουν το εμβόλιο του κορονοϊού το 48% απάντησε αμέσως, το 31% θα περιμένει, ενώ το 17% απάντησε πως δεν θα εμβολιαστεί.

Θα εμβολιαστούν οι πολίτες αμέσως ή θα περιμένουν για κάποιο διάστημα;

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχεία σε σχέση με την αντίστοιχη δημοσκόπηση του Δεκεμβρίου, το ποσοστό εκείνων που θα εμβολιαστεί αμέσως αυξήθηκε κατά 15 μονάδες, ενώ κατά 11 μονάδες μειώθηκε το ποσοστό εκείνων που θα περίμεναν. Σχεδόν αμετάβλητο έμεινε το ποσοστό των αρνητών του εμβολίου (σ.σ. 19%).

Είναι φανερό ότι όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί, τόσο θα μειώνονται και οι φόβοι ή οι ανησυχίες τμήματος του πληθυσμού που είτε ανησυχεί λόγω της γρήγορης εμφάνισης των εμβολίων, είτε έχει πέσει θύμα θεωριών συνωμοσίας, οι οποίες αφθονούν κυρίως στο διαδίκτυο.

Για το αν είναι ικανοποιημένοι από το σχέδιο των εμβολιασμών το 36% απάντησε «ναι», το 43% «όχι», με το 21% «δεν ξέρω, δεν απαντώ». Όσο για τον εμβολιασμό των κυβερνητικών αξιωματούχων, το 62% απάντησε πως δεν το είδε θετικά σε αντίθεση με το 22%.

Δείτε βίντεο από την παρουσίαση της δημοσκόπησης στο Open

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments