Ελλάδα

Τιτίκα Σαριγκούλη: Ο Κωνσταντίνος Μενούνος την αποχαιρέτησε με μια φωτογραφία που είχαν βγάλει μαζί

Τιτίκα Σαριγκούλη: Ο Κωνσταντίνος Μενούνος την αποχαιρέτησε με μια φωτογραφία που είχαν βγάλει μαζί
Τιτίκα Σαριγκούλη: Η αγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή, ενώ όσοι συνεργάστηκαν μαζί της έχουν έναν καλό λόγο να πουν για τον σπουδαίο χαρακτήρα της.

Θλίψη σε όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο -και όχι μόνο- έχει προκαλέσει η απώλεια της Τιτίκας Σαραγκούλη. Η σπουδαία ηθοποιός και συγγραφέας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών. Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί στο 3ο Νεκροταφείο».

Ο Κωνσταντίνος Μενούνος, χορευτής, συγγραφέας και ηθοποιός είχε συνεργαστεί με την αγαπημένη Τιτίκα και έστειλε το δικό του αποχαιρετιστήριο μήνυμα στην αγαπημένη ηθοποιό. Μάλιστα, ανέβασε μια όμορφη φωτογραφία στον λογαριασμό του στο Facebook, ενώ αναφέρεται και στο τι του είπε η Τιτίκα Σαριγκούλη όταν την έβγαλαν.

Δείτε τη φωτό

Ο χορευτής αναφέρει στην ανάρτησή του: «Τιτίκα μου τέτοια εποχή και ήμασταν μαζί επί σκηνής, πριν λίγες μέρες μιλούσαμε στο τηλέφωνο, δεν μπορώ να το πιστέψω ότι έφυγες τόσο ξαφνικά… Θα θυμάμαι για πάντα τα αστεία που λέγαμε και γελούσαμε.Κρατώ αυτήν την τελευταία μας κοινή συνέντευξη που είχαμε δώσει ως πολύτιμο φυλαχτό μέσα στην καρδιά μου. Καλό Παράδεισο, παρεάκι μου.

Μου είχες πει όταν βγάλαμε αυτή την φωτογραφία μην την βάλεις τώρα Κωνσταντίνε μου θα την κρατήσεις να την βάλεις όταν φύγω επειδή βγήκα ωραία και γελούσε».

Δείτε και παλιότερο βίντεο με συνέντευξη των δύο για παράσταση στην οποία συμμετείχαν μαζί. Η Τιτίκα Σαριγκούλη και ο Κωνσταντίνος Μενούνος είχαν κάνει συζήτηση με την Χριστίνα Κανατάκη αφού ήταν καλεσμένοι στην εκπομπή «Πάρτε Θέση» στην Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης ΤV100.

Μερικά λόγια για την Τιτίκα Σαριγκούλη

Η αγαπημένη ηθοποιός και συγγραφέας Τιτίκα Σαριγκούλη. Είχε γεννηθεί το 1934 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε. Σε νεαρή ηλικία σπούδασε ηθοποιός, ξεκινώντας την πορεία της στο χώρο του κινηματογράφου και του θεάτρου στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Το 1960 έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία «Το μυστικό του κόκκινου μανδύα». Ακολούθησαν δύο ακόμη συμμετοχές στον κινηματογράφο τα επόμενα χρόνια στις ταινίες «Φαίδρα» και «Πρώτο καρδιοχτύπι».

Την ίδια δεκαετία ξεκίνησε να ασχολείται πιο ενεργά με τη συγγραφή, γράφοντας περισσότερα από 60 βιβλία με πιο πρόσφατα τα «Κίλωνας ο Αθηναίος» και «Βασιλιάς Κωνσταντίνος ο Μέγας: Τραγωδία σε πέντε πράξεις», ενώ διετέλεσε μέλος της Ένωσης Νέων Ελλήνων Λογοτεχνών.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 συνέχισε την κινηματογραφική της πορεία, («Τεστοστερόνη» (ταινία), στην κωμωδία «Η χορωδία του Χαρίτωνα» και στη διεθνή παραγωγή «Opa!» κ.ά.), όπως και τη συμμετοχή της σε μια σειρά, κωμικές κυρίως τηλεοπτικές σειρές («Μαρία η άσχημη», «Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα», «Αν μ’ αγαπάς», «Singles 2,1/2», «Μπαμπά μην τρέχεις», «Λάκης ο γλυκούλης» κ.ά.), ενσαρκώνοντας ρόλους μιας ενίοτε αθυρόστομης και δυναμικής γιαγιάς, που λάτρεψε το κοινό, ενώ η πιο πρόσφατη τηλεοπτική της συμμετοχή ήταν το 2018 στην ταινία «Οι απαχήδες των Αθηνών». 

Το 2015 ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, απένειμε τιμητικό έπαινο στην Τιτίκα Σαριγκούλη μετά την παράσταση «Βάκχες» του Ευριπίδη που παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβρη του 2015 στο Θέατρο της Πετρούπολης, μια παράσταση που παρουσιάστηκε και στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ.  svg%3E

Η Τιτίκα Σαριγκούλη έγραψε και σκηνοθέτησε θέατρο, ενώ πρωταγωνίστησε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις με τελευταία το κλασικό έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα «Το σπίτι της Μπερνάρντα Αλμπα», παράσταση που παρουσιάστηκε τον περασμένο Γενάρη και στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, το 2019.

Το 902.gr γράφει ακόμα: «Η συντρόφισσα Τιτίκα Σαριγκούλη στάθηκε σταθερά στο πλευρό του ΚΚΕ, συμμετέχοντας στις μάχες που έδωσε το Κόμμα, υπερασπιζόμενη την Ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος, το πρώτο εργατικό κράτος στον κόσμο, τη Σοβιετική Ενωση.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωνε στον «Ριζοσπάστη» παραμονές των τελευταίων εκλογών: «Σωτήρες για τον λαό δεν υπάρχουν. Οι σωτήρες ανήκουν στο κεφάλαιο και είναι μόνο για τα μονοπώλια. Ο μόνος «σωτήρας» για τον λαό είναι οι αγώνες του και η πάλη του ενάντια στα μονοπώλια που του ρουφούν το αίμα. Και η συνισταμένη όλων αυτών των αγώνων είναι το λαϊκό κίνημα που πάντα εκφράζουν τα Εργατικά και Κομμουνιστικά Κόμματα. Επομένως, άλλος δρόμος και «σωτήρας» από το ΚΚΕ για τις λαϊκές τάξεις δεν υπάρχει αν θέλουμε να κρατήσουμε την ψυχή μας εμείς οι απλοί άνθρωποι ακόμα». 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments