Αθλητισμός

ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης: 0-1

ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης: 0-1
ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης: Σπουδαία νίκη για τους Πελοποννήσιους που «δάγκωσαν» την κρητική ομάδα.

Τι κι αν έλειπε ο Χερόνιμο Μπαράλες; Ο Αστέρας Τρίπολης έφυγε νικητής από το Ηράκλειο χάρη σε γκολ του Παναγιώτη Τζίμα στο ματς για την 19η αγωνιστική της Super League.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΑΠΕ, με ένα πολύ πιο «ελαφρύ» σχήμα στην επίθεσή του (Λέο Τιλίκα, Σίτο, Φερνάντεθ, Τζίμας), αφού έλειπε ο πρώτος σκόρερ του Μπαράλες (τιμωρημένος), ο Αστέρας κατάφερε να αιφνιδιάσει τον ΟΦΗ. Στο 15’, ο Σίτο έδωσε από αριστερά στον Φερνάντεθ, ο οποίος σούταρε έξω από την περιοχή, με τον Βάτερμαν να αποκρούει αρχικά, αλλά σε σημείο που έτρεξε πρώτος ο Τζίμας και με προβολή έκανε το 1-0 για τους Αρκάδες.

Μετά το γκολ ο ΟΦΗ κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν μπορούσε να σκοράρει με κανένα τρόπο. Στο 21’ η κεφαλιά του Σαρδινέρο μέσα από την περιοχή, πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι, ενώ στο 24’ το πλασέ του Μεγιάδο έφυγε πολύ λίγο άουτ.

Δοκάρι ο ΟΦΗ

Στο 36’ ο Στάικος έπιασε ένα τρομερό σουτ από τα 30 μέτρα, με τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Τσιφτσή και να απομακρύνεται από την άμυνα του Αστέρα, ενώ στο 45’ ο Νέιρα εκτέλεσε φάουλ, αλλά ο Τσιφτσής μπλόκαρε σταθερά.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας ισορρόπησε κάπως την κατάσταση, έκλεισε τους διαδρόμους από την πλευρά του Ουές που δημιούργησε πολλά «ρήγματα» στο πρώτο ημίχρονο κι άρχισε να κρατάει περισσότερο τη μπάλα, ψάχνοντας κι ένα δεύτερο γκολ. Στο 48’ ο Κρέσπι έφτασε κοντά στο 2-0, όμως ο Βάτερμαν μπλόκαρε σταθερά το πολύ καλό σουτ που έκανε έξω από την περιοχή.

Στο 60’ ο Σαρδινέρο ανατράπηκε από τον Καπίγια μέσα στην περιοχή, όμως ο διαιτητής Κουτσιαύτης πήρε πίσω το πέναλτι, μετά από υπόδειξη του VAR, που έδειξε πως υπήρξε οφσάιντ από τον Στάρτζεον στην αρχή της φάσης.

Στο 71’ ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ απέκρουσε το τετ-α-τετ με τον Κρέσπι κρατώντας τον ΟΦΗ «μέσα» στο ματς, ενώ στο 76’ Τσιλιανίδης έχασε τεράστια ευκαιρία πλασάροντας πάνω στον Τσιφτσή, ενώ ήταν ολομόναχος στο ύψος της μικρής περιοχής.

Στο 86’ οι γηπεδούχοι έχασαν ακόμη μία απίθανη ευκαιρία, όταν ο Τσιφτσής δεν μπλόκαρε σταθερά τη σέντρα του Σολίς από αριστερά και ο Τσιλιανίδης που πήρε το… ριμπάουντ, από κοντά έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Γ. Σίμος): Βάτερμαν, Ουές (82’ Γρίβας), Βούρος, Διαμαντής, Γιαννούλης, Κοροβέσης (82’ Σολίς), Μεγιάδο (74’ Ντε Γκουζμάν), Νέιρα, Στάικος (53’ Τσιλιανίδης), Στάρτζεον, Σαρδινέρο.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μ. Ράσταβατς): Τσιφτσής, Γκαρσία, Καστάνο, Σουάρεθ, Τασουλής (84’ Άλβαρες), Μουνάφο (57’ Καπίγια), Μπελόκ, Σίτο (77’ Χριστόπουλος), Λέο Τιλίκα (46’ Κρέσπι), Τζίμας (57’ Ριέρα), Φερνάντεθ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments