Ελλάδα

Δημοσθένης Σαρηγιάννης κορωνοϊός: Αυξητική πορεία επιδημίας όπως τον Οκτώβριο

Δημοσθένης Σαρηγιάννης κορωνοϊός: Αυξητική πορεία επιδημίας όπως τον Οκτώβριο
Δημοσθένης Σαρηγιάννης κορωνοϊός: Ο καθηγητής υποστήριξε ότι υπάρχει αυξητική πορεία της πανδημίας όπως έγινε και τον Οκτώβριο.

Για τη μετάλλαξη του κορωνοϊού στη χώρα, τα νέα μέτρα και την πιθανότητα ενός τρίτου lockdown μίλησε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Όπως είπε ο καθηγητής οι νέες μεταλλάξεις τον ανησυχούν πολύ, κυρίως για τον αυξημένο ρυθμό μετάδοσης. Αυτή τη στιγμή ο δείκτης θετικότητας είναι περίπου στο 2,1.

Ο αριθμός κρουσμάτων  είναι λίγο αυξημένος, όμως δεν έχουμε υπερβολική αύξηση. Η αύξηση αυτή οφείλεται στο άνοιγμα του λιανεμπορίου σε συνδυασμό με τα σχολεία και ελάχιστα στα μεταλλαγμένα στελέχη, είπε ο κ. Σαρηγιάννης. Σύμφωνα με τον καθηγητή η εικόνα της επιδημίας δείχνει μια αυξητική πορεία, όπως την πρώτη με δεύτερη βδομάδα του Οκτωβρίου, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ενός τρίτου lockdown.

Ο κ. Σαρηγιάννης μιλώντας για το άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων είπε ότι θεωρεί ότι μπορούν να ανοίξουν, αλλά πρέπει η επιτροπή να το ξαναδεί το θέμα, καθώς είναι σημαντικό να γίνονται τεστ. «Είναι σημαντικό να μπορούμε να ανιχνεύσουμε τη βρετανική μετάλλαξη», τόνισε και συμπλήρωσε ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στις ΜΕΘ και να έχουμε πάνω από 500 διασωληνωμένους ξανά.

“Ο δείκτης θετικότητας είναι στο 4,6% – Αν δεν πέσει, κλείνουμε τη χώρα”

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου αν ο δείκτης θετικότητας είναι στο 4,6%, όπως φαίνεται μετά τα σημερινά κρούσματα. 9.485 ήταν τα τεστ κορωνοϊού που διενήργησε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Από αυτά τα τεστ προέκυψαν 436 θετικά κρούσματα. Με βάση αυτά τα δεδομένα, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, σε δηλώσεις του στο GRTimes.gr, σημειώνει ότι ο βαθμός θετικότητας στην Ελλάδα ανέρχεται στο 4,6%, ενώ χθες, Κυριακή, ήταν στο 2,1%.

«Αναλογικά, αν στα 9,485 κρούσματα έχουμε 436 θετικούς, τότε στους 100, είναι οι 4,6. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι είναι όντως έτσι στην πραγματικότητα. Χθες, ο συντελεστής θετικότητας ήταν στο 2,1%. Αν εξακολουθούμε να έχουμε βαθμό θετικότητας 2,1%, αυτό σημαίνει ότι στα 35.000 τεστ, είναι οι 665 θετικοί. Αν όμως ο συντελεστής είναι στο 4,6%, τότε στα 35.000 τεστ, έχουμε 1609 κρούσματα. Αν είμαστε εκεί, κλείνουμε τη χώρα!», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Ο κ. Σαρηγιάννης αναφέρει ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος κορωνοϊού αποτελεί εμπόδιο για την επιστροφή στην κανονικότητα. Όπως σημειώνει, ο συνδυασμός της εμφάνισης του νέου στελέχους, με το άνοιγμα της αγοράς και το άνοιγμα των σχολείων, πρόκειται να οδηγήσει σε κατάρρευση του ΕΣΥ τον Μάρτιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments