Διεθνή

Κορωνοϊός μετάλλαξη: Ποια είναι τα συμπτώματα όσων έχουν κολλήσει

Κορωνοϊός μετάλλαξη: Ποια είναι τα συμπτώματα όσων έχουν κολλήσει
Κορωνοϊός μετάλλαξη: Οι διαφορές με το συνηθισμένο στέλεχος του ιού.

Μεγάλη ανησυχία σε όλο τον κόσμο έχουν προκαλέσει οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού. Ένα από τα ερωτήματα είναι σε τι διαφέρουν όσον αφορά τα συμπτώματα από το το συνηθισμένο στέλεχος του ιού.

Σύμφωνα με βρετανική μελέτη, οι άνθρωποι που έχουν κολλήσει Covid-19 από τη μετάλλαξη του στελέχους του κορωνοϊού είναι πιθανότερο να εμφανίζουν συμπτώματα όπως βήχας, πονόλαιμος και κόπωση και λιγότερο πιθανό να εμφανίζουν συμπτώματα όπως αγευσία.

Η βρετανική μετάλλαξη είναι περισσότερο μεταδοτική

Η μετάλλαξη του στελέχους του φονικού ιού, η οποία εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο στη νοτιοανατολική Αγγλία, θεωρείται ότι είναι περισσότερο μεταδοτική και έτσι ίσως να συνδέεται με υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας αν και τα στοιχεία που υποδηλώνουν αυξημένα ποσοστά θανάτων δεν είναι ακόμη ισχυρά και είναι αβέβαια. Η Βρετανική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι έχουν παρατηρηθεί και άλλες διαφορές μεταξύ εκείνων που έχουν μολυνθεί από την παραλλαγή του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλων με το «κλασικό» στέλεχος του κορωνοϊού.

«Η απώλεια της γεύσης και η απώλεια της όσφρησης ήταν σημαντικά λιγότερο κοινές στα θετικά τεστ που ήταν συμβατά με τη νέα παραλλαγή παρά στα τριπλά θετικά», ανέφερε η Υπηρεσία σε μια ανάλυση των χαρακτηριστικών ανθρώπων στην Αγγλία με κορωνοϊό, η οποία αφορά την περίοδο από 15 Νοεμβρίου 2020 ως 16 Ιανουαρίου 2021.

Ενα «τριπλά θετικό» αποτέλεσμα σε PCR τεστ (δηλαδή με την μοριακή μέθοδο ανάλυσης PCR) υποδηλώνει ότι κάποιος έχει μολυνθεί με τον κορωνοϊό, αλλά όχι με τη βρετανική παραλλαγή. «Άλλα συμπτώματα ήταν περισσότερο κοινά στους μολυσμένους με τη νέα παραλλαγή με τις μεγαλύτερες διαφορές να είναι ο βήχας, ο πονόλαιμος, η κόπωση, η μυαλγία και ο πυρετός», σημειώνει η Υπηρεσία.

«Δεν υπάρχουν αποδείξεις για διαφορές αναφορικά με τα συμπτώματα του γαστρεντερικού συστήματος, της δύσπνοιας και των πονοκεφάλων», προστίθεται στη συγκεκριμένη ανακοίνωση.

Ο τραγικός απολογισμός του κορωνοϊού μέχρι σήμερα

Να σημειώσουμε ότι μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, τα θύματα σε όλο τον κόσμο έχουν φτάσει τουλάχιστον τα 2.175.159, ενώ έχουν νοσήσει 101.108.078. Οι περισότερο πληγείσες χώρες όσον αφορά τους θανάτους είναι οι: ΗΠΑ, Βραζιλία, Ινδία, Μεξικό και Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments