Ελλάδα

Γιώργος Λαμπάτος: Ο Μάρκος Σεφερλής μου έδινε σφαλιάρες αληθινές – Τι απαντά ο ηθοποιός

Γιώργος Λαμπάτος: Ο Μάρκος Σεφερλής μου έδινε σφαλιάρες αληθινές – Τι απαντά ο ηθοποιός
Γιώργος Λαμπάτος: Ο «ασκός του Αιόλου» έχει ανοίξει με τις καταγγελίες για ψυχολογική και σωματική βία στον χώρο του θεάτρου.

Στον απόηχο των καταγγελιών για σωματική και ψυχολογική βία, ο Γιώργος Λαμπάτος αναφέρει πως ο Μάρκος Σεφερλής τον έδερνε την ώρα της παράστασης δίχως να υπολογίζει τη δύναμή του, με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη να απαντά μέσω του δικηγόρου του, αν και έχει μιλήσει στο παρελθόν για το ίδιο θέμα.

Ο Γιώργος Λαμπάτος είχε συνεργαστεί με τον Μάρκο Σεφερλή στην παράσταση «Ο Ηλίας του 16ου» και όπως καταγγέλλει, έπεφτε θύμα ξυλοδαρμού καθημερινά και πήγαινε με κλάματα στην παράσταση. Σε συνέντευξή του στο ON TIME, τόνισε πως «ήμουν υποχρεωμένος να κάθομαι να τρώω 15 σφαλιάρες τη μια πιο δυνατή από την άλλη σε σημείο που να πηγαίνω σπίτι μου και όταν έφτανε η ώρα να πηγαίνω στην παράσταση, να πηγαίνω με κλάματα, διότι θα έπρεπε να υποστώ το ξύλο».

«Είχαν συμβεί σε αυτή τη συνεργασία τραγικά πράγματα. Η μεγαλύτερη τραγωδία που είχε συμβεί σε εμένα ήταν στην παράσταση Ο Ηλίας του 16ου που είχε ανέβει σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας. Εγώ έπαιζα τον ρόλο του Βέγγου, συμπρωταγωνιστικό ρόλο δηλαδή, και ο Σεφερλής έπαιζε τον ρόλο του Χατζηχρήστου».

«Στον ρόλο αυτό ο Βέγγος τρώει σφαλιάρες για να φύγει από το Τμήμα όπως θυμάστε. Αυτές οι σφαλιάρες ήταν αληθινές. Έπρεπε δηλαδή στην παράσταση αυτή να φάω 10 με 12 σφαλιάρες όπως ήταν σκηνοθετημένο το έργο, οι οποίες η μια ήταν πιο δυνατή από την άλλη. Ήμουν παιδί, μόλις έβγαινα στο θέατρο καλά καλά, και άρχισε να με πονάει αυτό το πράγμα και διαμαρτυρήθηκα», προσέθεσε.

«Του είπα, Μάρκο, τι γίνεται, ρε συ, πονάω. Και μου απάντησε, μου ξέφυγε. Δίναμε 7 παραστάσεις την εβδομάδα την εποχή αυτή σε ένα θέατρο γεμάτο. Την άλλη μέρα, πιο δυνατές οι σφαλιάρες. Να έχω φτάσει σε ένα σημείο να μην ξέρω τι να κάνω. Διότι αν αντιδρούσα με κάποιον τρόπο άσχημο, θα σταμάταγα μια παράσταση γεμάτη από κόσμο. Βγάζανε πολλά λεφτά και πίστευα ότι θα καταστραφούμε ακόμα χειρότερα. Θα μου έλεγαν ότι του ξέφυγε μια σφαλιάρα κι εσύ αντέδρασα προκαλώντας πρόβλημα».

Όσο για το τι γινόταν στα παρασκήνια, «δεν είχαμε πολλά πολλά. Ήταν απόμακρος, δεν είχαμε και σχέσεις ιδιαίτερες. Εγώ για τον ρόλο αυτό ήμουν επιλογή της Τίνας Σακελλάριου, που του έδωσε το έργο. Αυτός δεν είχε σκοπό να πάρει εμένα, προφανώς από εκεί ξεκίνησε αυτό το μένος εναντίον μου, γιατί μάλλον είχε άλλον να πάρει για τον ρόλο του Βέγγου. Πήγαινα με κλάματα στην παράσταση. Έπρεπε να υποστώ ένα ψυχολογικό θρίλερ, όπου δεν ήξερα πώς να αντιδράσω και εγώ έριχνα και το βάρος στον εαυτό μου, που δεν έκανα κάτι παραπάνω. Είχα σοκαριστεί με αυτό το πράγμα. Αλλά δεν μπορούσα να σταματήσω και την παράσταση».

«Έφτασα όμως στο σημείο, εκτός από τον Μάρκο, να πάω και στον επιχειρηματία, τον Γιαννακό που είχε τότε το εν λόγω θέατρο, να διαμαρτυρηθώ για αυτό το πράγμα. Να του μιλήσει κάποιος αυτού του ανθρώπου να σταματήσει να με βαράει για την παράσταση. Του μίλησε προφανώς, αλλά ήταν τέτοια η δύναμη του Μάρκου, ήταν και γεμάτο το θέατρο και δεν μπορούσανε να του επιβληθούν».

Από την άλλη πλευρά, ο δικηγόρος του Μάρκου Σεφερλή, Μιχάλης Σαρρής, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το Happy Day, δήλωσε ότι «οι ισχυρισμοί αυτοί δεν είναι καινούργιοι. Είχε βγει και το 2019 σε δύο τηλεοπτικές εκπομπές. Ο κ. Σεφερλής υπερασπίστηκε τα δικαιώματά του, θεωρούσε ότι είναι απολύτως συκοφαντικοί και ψευδείς οι ισχυρισμοί αυτοί και έκανε αγωγή. Η αγωγή αυτή έχει δικαστεί και δημοσιευτεί».

Σε ένα δικαστήριο που ο κ. Λαμπάτος κλητεύθηκε νόμιμα και δεν ήρθε καν, το δικαστήριο έκρινε ότι είναι ψευδείς και συκοφαντικοί οι ισχυρισμοί του, τον υποχρέωσε να αποκαταστήσει την ηθική βλάβη του κ. Σεφερλή, καταδικάζοντάς τον σε χρηματική αποζημίωση. Με τη βούλα του δικαστηρίου έχουν κριθεί ότι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι ψευδείς, συκοφαντικοί και δυσφημιστικοί. Με λύπη μου λέω ότι όχι μόνο ο κ. Λαμπάτος αυτά που το δικαστήριο τον υποχρέωσε, αλλά από εσάς μαθαίνω ότι επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments