Τεχνολογία

Ρομπότ «Σοφία»: Οι κατασκευαστές του σχεδιάζουν μαζική παραγωγή

Ρομπότ «Σοφία»: Οι κατασκευαστές του σχεδιάζουν μαζική παραγωγή
Ρομπότ «Σοφία»: Η Hanson Robotics θέλει να παράγει μαζικά ρομπότ μέχρι το τέλος του 2021.

Η εταιρεία πίσω από το ανθρωποειδές ρομπότ “Σοφία” επιθυμεί να παράγει μαζικά ρομπότ μέχρι το τέλος του έτους. Η Hanson Robotics, που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ, δήλωσε ότι τέσσερα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένης της “Σοφίας”, θα ξεκινήσουν να λανσάρονται από τα εργοστάσια το πρώτο εξάμηνο του 2021, με τους ερευνητές να προβλέπουν ότι η πανδημία θα ανοίξει νέες ευκαιρίες για τη βιομηχανία ρομποτικής.

«Ο κόσμος του COVID-19 θα χρειαστεί όλο και περισσότερη αυτοματοποίηση για να κρατήσει τους ανθρώπους ασφαλείς», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ντέιβιντ Χάνσον. Ο Χάνσον πιστεύει ότι οι ρομποτικές λύσεις στην πανδημία δεν περιορίζονται στην υγειονομική περίθαλψη, αλλά θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους πελάτες σε βιομηχανίες όπως το λιανικό εμπόριο και οι αεροπορικές εταιρείες.

«Τα ρομπότ ‘Σοφία’ και ‘Χάνσον’ είναι μοναδικά επειδή είναι τόσο ανθρώπινα», πρόσθεσε. «Αυτό μπορεί να είναι τόσο χρήσιμο σε αυτές τις περιόδους όπου οι άνθρωποι είναι πολύ μοναχικοί και κοινωνικά απομονωμένοι». Ο Χάνσον είπε επίσης ότι στοχεύει να πουλήσει «χιλιάδες» ρομπότ το 2021, τόσο μεγάλα όσο και μικρά.

“Η πανδημία μπορεί να επιταχύνει τη σχέση ανθρώπου – ρομπότ”

Ο καθηγητής κοινωνικής ρομποτικής, Γιόχαν Χουρν, του οποίου η έρευνα περιλάμβανε εργασία με τη Σοφία, δήλωσε ότι παρόλο που η τεχνολογία είναι ακόμη σε βρεφική ηλικία, η πανδημία θα μπορούσε να επιταχύνει τη σχέση μεταξύ ανθρώπων και ρομπότ. «Μπορώ να συμπεράνω ότι η πανδημία θα μας βοηθήσει πραγματικά να βγάλουμε ρομπότ νωρίτερα στην αγορά, επειδή οι άνθρωποι αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος», δήλωσε ο Χουρν από το Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ.

Ποια είναι η “Σοφία”

Η «Σοφία» είναι το ρομπότ που κατασκευάστηκε από την εταιρεία «Hanson Robotics», με έδρα το Χονγκ Κονγκ, το 2015, ενώ παρουσιάστηκε στο κοινό το 2016. Το πρόσωπό του είναι από σιλικόνη και μπορεί να μιμηθεί 62 ανθρώπινες εκφράσεις. Σύμφωνα με τον εφευρέτη που το δημιούργησε, τον Ντέιβιντ Χάνσον, μπορεί να αναγνωρίσει πρόσωπα. Μάλιστα, στόχος του ήταν να μοιάζει με την Οντρεϊ Χέπμπορν.

«Είμαι το τελευταίο και σπουδαιότερο ρομπότ της Hanson Robotics. Αισθάνομαι ότι στον κόσμο αρέσει να συνδιαλέγεται μαζί μου, συχνά περισσότερο και από ό,τι με άλλους ανθρώπους», έχει πει η “Σοφία”. Μάλιστα η Σαουδική Αραβία της έχει χορηγήσει υπηκοότητα, με το ρομπότ να σχολιάζει σχετικά: «Ευχαριστώ το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας. Είναι τιμή και υπερηφάνεια αυτή η μοναδική διάκριση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments