Ελλάδα

Ιωάννινα: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού αεροπλάνου

Ιωάννινα: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού αεροπλάνου
Ιωάννινα: Το πρωί υπήρξαν πληροφορίες που ήθελαν να έχουν βρεθεί συντρίμμια, ωστόσο δεν έχουν βάση.

Συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών στα Ιωάννινα για τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού αεροσκάφους, το οποίο αγνοείτο από την Κυριακή (31/1). Οι πρωινές πληροφορίες που μεταφέρθηκαν, ότι κυνηγός εντόπισε συντρίμμια στην περιοχή του Δίκορφου και η λεπτομερής περιγραφή που δόθηκε, τελικά δεν έχουν καμία απολύτως βάση.

Ο άνθρωπος που έδωσε τις πληροφορίες μίλησε με τις Αρχές, σύμφωνα με το epiruspost.gr, και η αρχική βεβαιότητα έγινε «νόμιζα ότι ήταν συντρίμμια». Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη, όμως δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα. Έτσι, η έρευνα ξεκινά από την αρχή. Ευτυχώς, αυτή τη φορά οι καιρικές συνθήκες είναι με το μέρος όσων συμμετέχουν στην επιχείρηση.

Οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις έχουν ενισχυθεί, δύσβατα σημεία ελέγχονται με drones του Στρατού και της Πυροσβεστικής, ενώ πέρα από την περιοχή του Ζαγορίου έρευνες γίνονται και στο Μιτσικέλι.

Πρόκειται για διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος, τύπου DV-20 που ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία και που το στίγμα του χάθηκε μεταξύ Κοζάνης και Ιωαννίνων την Κυριακή 31 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το αεροσκάφος αναχώρησε από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα, απ’ όπου και επρόκειτο να επικοινωνήσει μέσω ασυρμάτου. Το στίγμα του όμως χάθηκε στο ύψος της Δρακόλιμνης κοντά στο χωριό Μηλιωτάδες Ζαγορίου, σε απόσταση 5-7 μιλίων ΒΑ από τα Ιωάννινα. Στο εκπαιδευτικό αεροσκάφος επέβαινε μόνο ο 34χρονος χειριστής.

Η Πολεμική Αεροπορία ξεκίνησε τις έρευνες, στις οποίες βοηθούν ένα ελικόπτερο Augusta Βell της Πολεμικής Αεροπορίας από τη βάση του Ακτίου, ένα CL4-15 από τη Θεσσαλονίκη και ένα C-130, ενώ ενημερώθηκε και η Αστυνομία, καθώς και η Πυροσβεστική, η οποία κινητοποίησε ομάδα της ΕΜΑΚ και 16 πυροσβέστες με 6 οχήματα. Η Πυροσβεστική συμμετέχει με 13 οχήματα και 26 πυροσβέστες, καθώς και με την 5η ΕΜΑΚ, ενώ στις έρευνες παίρνουν μέρος και εθελοντές, αλλά και το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με το epirustv.gr, ο εκπαιδευόμενος εκτελούσε την τελευταία του πτήση πριν από την απόκτηση του πτυχίου του. Πρόκειται για έναν από τους περίπου 100 εκπαιδευόμενους πιλότους από το Ιράκ που διαμένουν σήμερα στην πόλη της Κοζάνης. Έκανε την πρώτη του ατομική πτήση, χωρίς συνεπιβάτη, στις 28 Ιουλίου του 2020.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments