Ελλάδα

Σαρηγιάννης: «Πρέπει να πάμε σε lockdown τύπου Μαρτίου για ακριβώς τρεις εβδομάδες»

Σαρηγιάννης: «Πρέπει να πάμε σε lockdown τύπου Μαρτίου για ακριβώς τρεις εβδομάδες»
Σαρηγιάννης: «Πρέπει η κυβέρνηση να έχει καλύτερη εικόνα σε όλη τη χώρα» σημείωσε ο καθηγητής.
Τη σημαντικότητα της τήρησης των μέτρων τόνισε ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου. Ο καθηγητής βλέπει ως λύση για την αποφυγή τρίτου κύματος της πανδημίας την επιβολή lockdown τύπου Μαρτίου.  Ο καθηγητής σημείωσε στον ΑΝΤ1 πως έχει γίνει μια τέτοια πρόταση, διευκρινίζοντας ωστόσο, πως προς το παρόν «δεν το προτείνω ακόμα».

Κληθείς να σχολιάσει το σενάριο για την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00, είπε ότι είναι ημίμετρο και πως «αν θέλουμε να προλάβουνε δραστικά το τρίτο κύμα, πρέπει να πάμε σε lockdown τύπου Μαρτίου για ακριβώς τρεις εβδομάδες, ούτε δύο ούτε τέσσερις». Διευκρινίζοντας, εξήγησε πως αναφέρεται σε περιορισμό πολλών δραστηριοτήτων και τόνισε μιλάμε ή για «ήπια μέτρα για πολύ καιρό ή σκληρότερα για τρεις εβδομάδες».

Επιπλέον, αναφερόμενος στα σχολεία εκτιμά πως είναι λάθος να κλείσουν τελευταία, αν αυξάνονται τα κρούσματα, αφού είναι «ανησυχητικό ότι δρουν ως πολλαπλασιαστής» των κρουσμάτων. Τέλος, υπογράμμισε σχετικά με το θέμα της μετάλλαξης ότι «πρέπει η κυβέρνηση να έχει καλύτερη εικόνα σε όλη τη χώρα», αναφέροντας πως υπάρχουν εργαστήρια στη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, τα οποία πρέπει να ενεργοποιηθούν για την ανάλυση δειγμάτων.

Αναλυτικά όσα είπε:

Στα 204 τα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης στην Ελλάδα:

Σημειώνεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χτες πως στην Ελλάδα έχουν εντοπιστεί 31 νέα κρούσματα κορωνοϊού με τη βρετανική μετάλλαξη και είναι όλα στην Αττική. Συνολικά στη χώρα έχουν καταγραφεί 204 κρούσματα με το βρετανικό στέλεχος, ενώ υπάρχει και 1 από τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη. Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Ολοκληρώθηκε η γονιδιωματική ανάλυση 96 δειγμάτων που αφορούν στην περίοδο 19-27 Ιανουαρίου 2021 και προέρχονται από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Στο σύνολο των 96 δειγμάτων που αναλύθηκαν, 76 πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια ποιότητας που απαιτούνται για την ανάλυση και ο τελικός έλεγχος ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Από τον έλεγχο αναδείχθηκαν συνολικά 31 δείγματα θετικά για το στέλεχος VOC 202012/01 (Lineage Β.1.1.7) τα οποία εντοπίστηκαν όλα στην Αττική.

Συγκεκριμένα το στέλεχος VOC 202012/01 (Lineage Β.1.1.7) ανιχνεύθηκε σε:

  • 7 δείγματα προερχόμενα από νοσοκομεία
  • 24 δείγματα από Κέντρα Υγείας Συνολικά στη χώρα μας έχουν ταυτοποιηθεί 204 δείγματα θετικά για το μεταλλαγμένο στέλεχος Β.1.1.7/UK lineage και ένα μεταλλαγμένο στέλεχος Lineage B.1.351/South Africa του ιού SARS-CoV-2.0

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments