Video

Πασχάλης: Η on air συγκίνηση του τραγουδιστή – Έστησαν και τον πατέρα μου στο απόσπασμα

Πασχάλης: Η on air συγκίνηση του τραγουδιστή – Έστησαν και τον πατέρα μου στο απόσπασμα
Πασχάλης: Είναι ο Έλληνας τραγουδιστής που έγραψε ιστορία στην ελληνική ποπ μουσική, ερμηνεύοντας, γράφοντας και συνθέτοντας μεγάλες επιτυχίες που σημείωσαν ρεκόρ πωλήσεων στη δισκογραφία.

Ο Πασχάλης, ο αγαπημένος ποπ σταρ διηγήθηκε στην Έλενα Κατρίτση πώς άρχισαν όλα να αλλάζουν στη ζωή του όταν έπαψε, όπως λέει, να είναι ο «μπογιατζάκος», δουλειά που έκανε μέχρι τα δεκαεπτά του χρόνια, ενώ παράλληλα έγραφε ανάμεσα στις μπογιές, τραγούδια όπως το «Σχολείο».

Οι «OLYMPIANS», ήταν το συγκρότημα που έκανε επανάσταση στην ποπ μουσική, βάζοντας ελληνικό στίχο σε τραγούδια που παραμένουν επιτυχίες περισσότερα από 55 χρόνια ενώ αίσθηση είχε προκαλέσει η εμφάνιση τους, τον Οκτώβριο του 1966, στη «Χρυσή Βραδιά», στο Καλλιμάρμαρο, σε έναν διαγωνισμό για νεανικά συγκροτήματα όπου κέρδισαν την πρώτη θέση.

Το έπαθλο ήταν ένα κιλό χρυσάφι, το οποίο ο Πασχάλης εξηγεί πώς μετατράπηκε σε σόμπες! «Θα πω χαριτολογώντας ότι δεν μπορούσαμε να μοιράσουμε το χρυσάφι. Όντως πήραμε πέντε σόμπες, οι οποίες έκαναν 5.000 η καθεμία, άρα κοντά στις 30.000, όσο έκανε τότε ένα κιλό χρυσάφι. Μας βόλεψε! Ήταν εποχή φτώχιας. Η μητέρα μου είχε μια ξυλόσομπα. Μια σόμπα πετρελαίου ήταν πολυτέλεια».

Στη συνέχεια, θυμήθηκε τους γονείς του και το σπίτι που μεγάλωσε, στο χωριό του, το Δοξάτο Δράμας. «Το χωριό κάηκε για τρίτη φορά στην ιστορία του. Κατά τη διάρκεια της Κατοχής έστησαν και τον πατέρα μου στο απόσπασμα. Γλίτωσε την τελευταία στιγμή. Και αυτή είναι μια ιστορία που συνδέεται με αυτόν τον σταυρό που φοράω. Είναι ένα φυλαχτό από τους Αγίους Τόπους, που είχε φτιάξει η μαμά μου για τον πατέρα μου με κάποια άνθη από τον Σταυρό».

Ποιοι μίλησαν για τον δημοφιλή Έλληνα τραγουδιστή;

Έπειτα μίλησε για τα εφηβικά χρόνια στη Θεσσαλονίκη και τα αδέλφια του, που δούλευαν στα καπνά και σε οικοδομές κι αργότερα έφυγαν μετανάστες. Από τον Καναδά, η αδελφή του, με την οποία έχουν να βρεθούν πολλά χρόνια, αναπόλησε συγκινημένη τα παιδικά τους χρόνια.

Στην πλατεία Διοικητηρίου, πρωτογνώρισε τον Πασχάλη ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, Γιώργος Κούδας, ο οποίος αναφέρθηκε στα νεανικά τους χρόνια, όταν έψαχναν και οι δύο να βρουν τον δρόμο τους.

Παράλληλα, ο συνθέτης Άλκης Κακαλιάγκος, ψυχή και εκείνος των «OLYMPIANS», περιέγραψε όσα συνέβαιναν την εποχή της μεγάλης δόξας του συγκροτήματος, ενώ ο Φίλιππος Παπαθεοδώρου μίλησε για την επιτυχημένη προσωπική πορεία του Πασχάλη στη μουσική σκηνή από τότε που τον έπεισε να έρθει στην Αθήνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments