Πολιτική

Γεωργιάδης lockdown: «Η μεγάλη ανησυχία αφορά την Αττική»

Γεωργιάδης lockdown: «Η μεγάλη ανησυχία αφορά την Αττική»
Γεωργιάδης lockdown: Το ενδεχόμενο να μπει λουκέτο στην Αττική, σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση για την επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική, καθώς η διασπορά στον νομό είναι μεγάλη και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να υπάρξει εισήγηση για γενικό lockdown. Αυτό σημείωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σήμερα (9/2) το πρωί και σε αυτό στάθηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, «αν ο υπουργός της Υγείας, που είναι ο υπεύθυνος, κάνει μια τέτοια εισήγηση, προφανώς θα ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη από την κυβέρνηση».

Παράλληλα, ο υπουγός μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι η μεγάλη ανησυχία αφορά την Αττική, καθώς εκεί ζει ο μισός πληθυσμός της χώρας και είναι πυκνοκατοικημένη, και εάν ξεφύγει η πανδημία μπορεί να λάβει πολύ άσχημες διαστάσεις. Είπε επίσης ότι οι αποφάσεις ανακοινώνονται κεντρικά και θεσμικά και πως δεν γνωρίζει τι ακριβώς θα είναι το γενικευμένο lockdown, καθώς η χώρα βρίσκεται ούτως ή άλλως σε lockdown:

«Η διαφορά τύπου Μαρτίου με σήμερα είναι κλειστά σχολεία και όχι click away στην αγορά, δεν βλέπω κάποια άλλη διαφορά. Αν αυτό εισηγηθεί ο υπουργός, τι να σας πω. Εμείς στο υπουργείο Ανάπτυξης έχουμε άλλες ανησυχίες, ο καθένας όμως βλέπει τον τομέα της ευθύνης του, δεν το λέω κριτικά, λογικό είναι» εξήγησε.

Επίσης, υπογράμμισε ότι κατά τη δική του γνώμη ο κόσμος της αγοράς έχει τηρήσει απαρέγκλιτα τα μέτρα και το click away δεν έχει επιβαρύνει την κίνηση. “Αφού γίνει η εισήγηση θα γίνει συζήτηση και θα ανακοινωθούν τα μέτρα” είπε σχετικά και πρόσθεσε ότι “θα είναι καλό να δοθεί και λίγος χρόνος για συζήτηση των μέτρων, για να μην υπάρξει ξανά πισωγύρισμα και εικόνα που δεν είναι σωστή, δίνοντας την ευκαιρία στην αντιπολίτευση να λέει διάφορα”.

Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι η εισήγησή του είναι για σκληρό lockdown στην Αττική:

Το πρωί της Τρίτης ο ίδιος ο Βασίλης Κικίλιας υποστήριξε ότι η δική του εισήγηση είναι να εφαρμοστεί καθολικό lockdown προκειμένου να «καθαρίσει» η Αττική από αυξημένο ιικό φορτίο. Μια τέτοια απόφαση θα φέρει κλείσιμο και όσων καταστημάτων λειτουργούν αυτή τη στιγμή με το Click Away, ενώ ο υπουργός υποστήριξε ότι θα πρέπει να κλείσουν και τα σχολεία της Αττικής.

Παραθέτοντας τα δεδομένα των τελευταίων ημερών, ο Βασίλης Κικίλιας είπε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αφήνουν περιθώριο για αμφισβήτηση. «Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ 6/2 είχαμε 231 διασωληνώσεις, 7/2 245, 8/2 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments