Πολιτική

Μητσοτάκης: Θα συνεχιστεί η στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Μητσοτάκης: Θα συνεχιστεί η στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις
Μητσοτάκης: Με διάγγελμα που απηύθυνε προς τον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε γνωστό πως από μεθαύριο Πέμπτη και έως τις 28 Φεβρουαρίου θα υπάρξουν αυξημένα περιοριστικά μέτρα στην Αττική.

Με διάγγελμα που απηύθυνε προς τον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε γνωστό πως από μεθαύριο Πέμπτη και έως τις 28 Φεβρουαρίου θα υπάρξουν αυξημένα περιοριστικά μέτρα στην Αττική.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι η πολιτεία θα συνεχίζει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην τακτική που ακολουθεί η χώρα απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού και την υγειονομική κρίση που έχει ξεσπάσει ενώ τόνισε χαρακτηριστικά και το παράδειγμα της Πορτογαλίας: «Δείτε τι έγινε στην Πορτογαλία. Γι’ αυτό, άλλωστε, κι απέναντι σε ένα φαινόμενο δυναμικό επιλέξαμε την τακτική επισκόπηση και την ευέλικτη προσαρμογή των μέτρων, ανάλογα με την πραγματική κατάσταση. Επιλέγοντας στοχευμένα μέτρα με γρήγορα αντανακλαστικά. Λαμβάνοντας, όμως, υπόψη και τη σωρευμένη πίεση από τους περιορισμούς και την ανάγκη που έχουμε όλοι μας να ξαναβρούμε τους κανονικούς μας ρυθμούς».

Τα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

  • Μηδενισμός του ενοικίου επιχειρήσεων που θα παραμείνουν κλειστές και τον Μάρτιο αλλά και την παράταση του μειωμένου ΦΠΑ σε συγκεκριμένα αγαθά
  • 6η και την 7η επιστρεπτέα προκαταβολή και την χρηματοδοτούμενη αναστολή εργασίας
  • παράταση των επιδομάτων ανεργίας
  • αναστολή οφειλών προς Δημόσιο και Ταμεία

Σημειώνεται ότι αύριο Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021 θα γίνει εξειδίκευση των παραπάνω μέτρων.

Κλείνοντας ο πρωθυπουργός έστειλε το δικό του μήνυμα στους πολίτες: «Συμπολίτες μου, σας καλώ και πάλι να μείνουμε ενωμένοι και να απαντήσουμε με ωριμότητα σ’ αυτό που μας ζητά η ίδια η ζωή: Να προστατευτούμε εμείς και οι αγαπημένοι μας. Πολύ περισσότερο, που ο ήλιος του εμβολίου φωτίζει, πια, την επόμενη μέρα. Σε λίγο οι εμβολιασμοί στη χώρα θα φτάσουν τις 500.000. Είμαστε από τους πρώτους στην Ευρώπη σε ρυθμούς. Ενώ προχωρά και η δεύτερη δόση στους μεγαλύτερους και τους υγειονομικούς, σύντομα, επίσης, ξεκινούν και οι άλλες κατηγορίες πολιτών. Και οι παραδόσεις των εμβολίων θα αυξηθούν ραγδαία το επόμενο διάστημα.

Δεν θα κρυφτώ: Στο δίμηνο που ακολουθεί η βεντάλια των περιορισμών ενδεχομένως θα ανοίγει και θα κλείνει ανάλογα με τα επίπεδα του συναγερμού. Από μας εξαρτάται τι θα συμβαίνει κάθε φορά. Όμως είναι και το τελευταίο μίλι προς την ελευθερία. Η Πολιτεία έχει το σχέδιο, ώστε μέχρι τα τέλη της άνοιξης οι πιο ευάλωτοι Έλληνες να έχουν θωρακιστεί. Στόχος είναι να συναντηθούμε με εκείνη τη στιγμή ακμαίοι και δυνατοί. Κι ένα μεγάλο βήμα σε αυτή τη διαδρομή της ελπίδας είναι να πετύχουν τα μέτρα που θα ισχύουν από μεθαύριο. Θα τα τηρήσουμε και θα νικήσουμε!»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments