Ελλάδα

Guillain Barré: Τι είναι το σπάνιο σύνδρομο που εμφάνισε η νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα μετά τον εμβολιασμό

Guillain Barré: Τι είναι το σπάνιο σύνδρομο που εμφάνισε η νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα μετά τον εμβολιασμό
Guillain Barré: Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος εξηγεί τι είναι το σύνδρομο Guillain Barré που εμφάνισε μετά τον εμβολιασμό της η νοσοκόμα στην Κέρκυρα.

Το σύνδρομο Guillain Barré εμφάνισε η νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα μετά τον εμβολιασμό της, με αποτέλεσμα με αποτέλεσμα να εμφανίσει παράλυση στα κάτω άκρα της. Όπως τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος «το συγκεκριμένο σύνδρομο μπορεί να παρουσιαστεί μετά από κάθε εμβολιασμό, αλλά κυρίως μετά από ιώσεις και όχι μόνο μετά τον συγκεκριμένο».

Μιλώντας στον Ant1, ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος εξήγησε πως «οποτεδήποτε υπάρχει ανάπτυξη κάποιας νόσου πρέπει να δούμε κατά πόσο συνδέεται με τον εμβολιασμό ή με ένα γεγονός που θα συνέβαινε ούτως ή άλλως. Μέχρι τώρα αν κατανοώ από αυτά που είπατε η επιπλοκή θα μπορούσε να ονομάζεται ένα σύνδρομο Guillain Barré, το οποίο έχει παρατηρηθεί μερικές φορές, σπάνια μετά από εμβολιασμούς, πολύ συχνότερα μετά από φυσική λοίμωξη».

«Δεν είναι τόσο εύκολο να συνδέσουμε αιτιολογικά το εμβόλιο με το σύνδρομο και να τρομοκρατήσουμε τον κόσμο. Για να το μάθουμε αυτό, θα πρέπει αυτή η επιπλοκή να εμφανιστεί σε πάρα πολλούς ανθρώπους που έχουν κάνει το εμβόλιο», συμπλήρωσε ο καθηγητής και τόνισε πως «αν οφείλεται στο εμβόλιο το σύνδρομο, συνήθως θεραπεύεται πλήρως».

Εισαγγελική παρέμβαση για τις δηλώσεις Γιαννάκου

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα,   διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με αφορμή τη δήλωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου για τη 40χρονη νοσηλεύτρια.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα διακριβωθεί αν έχει τελεστεί από τον κ. Γιαννάκο το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, αφού πριν αποφανθούν οι γιατροί δήλωσε βέβαιος πως η παράλυση της γυναίκας αποτελεί παρενέργεια του εμβολίου. Να σημειώσουμε ότι η γυναίκα παρέλυσε μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου, αλλά μένει να αποδειχθεί γιατί συνέβη κάτι τέτοιο.

Ο πρόεδρος τη ΠΟΕΔΗΝ είχε δηλώσει πως «ήταν απολύτως καλά στην υγεία της, είναι σίγουρο ότι πρόκειται για παρενέργεια του εμβολίου, έχουν εμβολιαστεί 400.000 άνθρωποι και δεν είχαν πρόβλημα, αλλά λέμε ότι αυτή η συνάδελφος δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα υγείας. Εχω πλήρη συναίσθηση των λεγομένων μου. Το λένε και οι γιατροί εκεί ξεκάθαρα, ότι είναι παρενέργεια του εμβολίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments