Ελλάδα

Εξαδάκτυλος για κορωνοϊό: Ο μέσος όρος ιικού φορτίου στη Θεσσαλονίκη μας επιτρέπει να περιμένουμε για λίγο

Εξαδάκτυλος για κορωνοϊό: Ο μέσος όρος ιικού φορτίου στη Θεσσαλονίκη μας επιτρέπει να περιμένουμε για λίγο
Εξαδάκτυλος για κορωνοϊό: «Τα χαρακτηριστικά που έχει κάθε πόλη αναλύθηκαν λεπτομερώς και καταλήξαμε να μην εισηγηθούμε lockdown».

Ο  Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου μίλησε σήμερα στον Νίκο Ευαγγελάτο για την επιδημιολογική κατάσταση της Θεσσαλονίκης και τη χρονική διάρκεια του lockdown στην Αττική.

Στη Θεσσαλονίκη η διασπορά του ιού φαίνεται να είναι ελεγχόμενη, με τους ειδικούς να μην εισηγούνται γενικευμένο lockdown. Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε πως:

«Τα χαρακτηριστικά που έχει κάθε πόλη αναλύθηκαν λεπτομέρως και καταλήξαμε να μην εισηγηθούμε lockdown». Σαφής ήταν η απάντησή του σχετικά με την πιθανότητα επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00 στην Αττική όλη την εβδομάδα, τονίζοντας πως: «Δεν ετέθη τέτοιο». Αναφορικά στο Ρέθυμνο σημείωσε ότι «έχει κάποια αυξημένα στοιχεία αλλά στο επίπεδο που έχουμε πει, έχει βέβαια πρόβλημα όλος ο νομός». «Δεν είναι σταθερός αυξημένος μέσος όρος στη Θεσσαλονίκη. Άλλοτε έχουμε περισσότερο, κι άλλοτε λιγότερο ιικό φορτίο. Κι ο μέσος όρος μας επιτρέπει να περιμένουμε για λίγο, με την ελπίδα να βελτιωθεί» εξήγησε.

Ενώ σχετικά με τη διάρκεια του lockdown στην Αττική, ξεκαθάρισε πως: «Αναμένουμε την πρώτη εβδομάδα να έχουμε αύξηση. Από τη δεύτερη αναμένουμε σταθεροποίηση για να ακολουθήσει η πτώση. Δεν θέλω να προκαταλαμβάνω από τώρα την κατάσταση. Θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι γιατί η απόφαση ήταν έγκαιρη».

Δείτε όσα είπε στο MEGA

Τα κρούσματα σήμερα  – «κόκκινη» η Αττική

Στην Αττική εντοπίζονται περισσότερα  νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, φτάνοντας τα 762 σε σύνολο 1410. Στη Θεσσαλονίκη οι νέες μολύνσεις ανέρχονται στις 128, ενώ στην Αχαΐα άγγιξαν τις 95 .

Αναλυτικά η κατανομή στην Αττική:

  • Ανατολική Αττική: 66 κρούσματα
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών:91  κρούσματα
  • Δυτική Αττική: 50 κρούσματα
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών:116 κρούσματα
  • Κεντρικός Τομέα Αθηνών: 194 κρούσματα
  • Νησιά: 20 κρούσμα
  • Νότιος Τομέας Αθηνών: 124 κρούσματα
  • Πειραιάς: 101 κρούσματα

Σήμερα ανακοινώθηκαν 1410 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 0 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 170244, εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 6086 (3.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 54695 (61.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

293 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. 213 (72.7%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1204 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 21 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 6077 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3574 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments