Οικονομία

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Μέχρι πότε η πληρωμή – Δεν θα δοθεί παράταση

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Μέχρι πότε η πληρωμή – Δεν θα δοθεί παράταση
Τέλη κυκλοφορίας 2021: Αδειάζει η κλεψύδρα για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας καθώς οι κάτοχοι ΙΧ έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν μέχρι και 26 Φεβρουαρίου 2021.

Αδειάζει η κλεψύδρα για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας καθώς οι κάτοχοι ΙΧ έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν μέχρι και 26 Φεβρουαρίου 2021. Την ίδια ημέρα λήγει η προθεσμία για να θέσουν σε ακινήσια και να καταθέσουν πινακίδες οι φορολογούμενοι τα οχήματά τους.

Δεν θα δοθεί παράταση

Μιλώντας προ ημερών στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο υπουργός κ. Χρήστος Σταικούρας ξεκαθάρισε πως δεν θα δοθεί άλλη παράταση πέραν της 26ης Φεβρουαρίου 2021.

Οι τρόποι πληρωμής

Τα ειδοποιητήρια για τους ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ. Όσοι σκοπεύουν να τα πληρώσουν εντός του επόμενου διαστήματος, καλούνται να γνωρίζουν τους τρεις διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορούν να το πραγματοποιήσουν:

  • Με τον QR κωδικό, τον οποίο οι φορολογούμενοι μπορούν να σκανάρουν, πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό μέσω της κινητής τραπεζικής (mobile banking)
  • Με web banking, όπου η πληρωμή πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF
  • Με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ)

Πώς θα εκτυπώσετε τα τέλη κυκλοφορίας

  • ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΤΟ myTAXISNET: Πολίτες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet ή Επιχειρήσεις – φορολογικές υπηρεσίες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet.
  • ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΤΟ myTAXISNET: Πολίτες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet Επιχειρήσεις – φορολογικές υπηρεσίες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet.

Σημειώνεται ότι τα πρόστιμα για εκπρόθεσμη πληρωμή είναι ιδιαιτέρως «τσουχτερά» καθώς ισχύει προσαύξηση κατά 100% στο αρχικό ποσό. Είναι σημαντικό οι ιδιοκτήτες να κινηθούν εντός του χρονοδιαγράμματος για την αποπληρωμή χωρίς να περιμένουν την υποβολή της τελευταίας στιγμής ή ανακοίνωση ενδεχόμενης παράτασης.

Ποια τα πρόστιμα

Οι ιδιοκτήτες που δεν καταθέσουν πινακίδες ή δεν πληρώσουν εμπρόθεσμα, θα κληθούν να πληρώσουν ιδιαιτέρως τσουχτερά πρόστιμα. Το πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής, μη καταβολής ή μειωμένης καταβολής τελών κυκλοφορίας πρακτικά διπλασιάζει το ποσό πριν το πρόστιμο, καθώς ισούται με το ποσό των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Οι κάτοχοι οχημάτων που θέλουν να αποφύγουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν ηλεκτρονικά σε ειδική πλατφόρμα αίτηση ακινησίας του ΙΧ τους, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με το όνομα, myCAR.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments