Διεθνή

Coca Cola: Κάνει τη μεγαλύτερη αλλαγή στην ιστορία της

Coca Cola: Κάνει τη μεγαλύτερη αλλαγή στην ιστορία της
Coca Cola: Τι καινούριο φέρνει η εταιρεία στον χώρο τον αναψυκτικών.

Προ των πυλών φαίνεται πως είναι η μεγαλύτερη αλλαγή στην ιστορία της Coca Cola. Οι φήμες υπήρχαν εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο κανείς δεν περίμενε ότι οι εξελίξεις θα είναι τόσο ραγδαίες. Τι θα γίνει λοιπόν;

Η εταιρεία πήρε την απόφαση να αλλάξει την συσκευασία που γνωρίζαμε μέχρι τώρα και να εισάγει στην αγορά το πρώτο χάρτινο μπουκάλι. Η αλλαγή αυτή θα γίνει στο πλαίσιο για νέους, καινοτόμους και βιώσιμους τύπους συσκευασιών. Το  χάρτινο μπουκάλι αναπτύχθηκε μέσα από τη συνεργασία επιστημόνων στα εργαστήρια Έρευνας και Ανάπτυξης της Coca-Cola στις Βρυξέλλες και της Paper Bottle Company (Paboco).

Σύντομα στην Ευρώπη η δοκιμή:

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η τεχνολογία που αναπτύχθηκε από την Paboco έχει σχεδιαστεί για τη δημιουργία 100% ανακυκλώσιμων φιαλών κατασκευασμένων από ξύλο βιώσιμης προέλευσης με υλικό φράγματος βιολογικής βάσης ικανό να αντιστέκεται σε υγρά, CO2 και οξυγόνο, και κατάλληλο για υγρά προϊόντα, όπως ανθρακούχα και μη ανθρακούχα ποτά. Το πρώτο λανσάρισμα και η δοκιμή θα γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα στην Ευρώπη. Εφόσον όλα πάνε καλά, η πρωτότυπη αυτή χάρτινη συσκευασία θα αντικαταστήσει αυτές που χρησιμοποιούνται τώρα.

Η The Coca Cola Company είναι αμερικανική πολυεθνική εταιρεία παραγωγής, πώλησης και εμπορίας μη αλκοολούχων συμπυκνωμένων ποτών και σιροπιών. Έχει την έδρα της στην Ατλάντα της Τζόρτζια στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία είναι περισσότερο γνωστή για τη ναυαρχίδα των προϊόντων της, την Coca-Cola, που εφευρέθηκε το 1886 από τον φαρμακοποιό Τζον Στιθ Πέμπερτον στο Κολόμπους της Τζόρτζια. Η φόρμουλα της Coca-Cola και το εμπορικό σήμα αγοράστηκαν το 1889 από τον Άσα Γκριγκς Κάντλερ (30 Δεκεμβρίου 1851 – 12 Μαρτίου 1929), ο οποίος δημιούργησε τη The Coca-Cola Company το 1892. Η εταιρεία λειτουργεί με σύστημα δικαιόχρησης (franchise) από το 1889, όπου η The Coca-Cola Company παράγει μόνο πυκνό σιρόπι, το οποίο στη συνέχεια πωλείται σε διάφορες εταιρείες εμφιάλωσης σε όλο τον κόσμο, οι οποίες κατέχουν τα αποκλειστικά δικαιώματα.

Η The Coca-Cola Company κατέχει τα δικαιώματα παραγωγής στη Βόρεια Αμερική, ως Coca-Cola Refreshments. Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας είναι εισηγμένο στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE: KO) και αποτελεί μέρος του DJIA, του S&P 500 index, του Russell 1000 Index και του Russell 1000 Growth Stock Index.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments