Ελλάδα

Ηλεκτρικός κακοκαιρία: Εκτός λειτουργίας το τμήμα Αττική – Κηφισιά της Γραμμής 1

Ηλεκτρικός κακοκαιρία: Εκτός λειτουργίας το τμήμα Αττική – Κηφισιά της Γραμμής 1
Ηλεκτρικός κακοκαιρία: Αναλυτικά όσα ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ.

Προβλήματα στη λειτουργία των Μέσων Μεταφοράς και του οδικού δικτύου προκάλεσε η κακοκαιρία «Μήδεια» στην Αττική. Από το πρωί δεν διεξάγονταν δρομολόγια στη Γραμμή 1 (ηλεκτρικό) ενώ εκτός κυκλοφορίας ήταν και το Τραμ. Στις 12:30 ωστόσο, έγινε γνωστό με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, ότι αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο τμήμα Πειραιάς – Αττική στη Γραμμή 1, με το τμήμα Αττική – Κηφισιά να παραμένει εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Συντονισμένες ενέργειες πραγματοποιεί διαρκώς ο ΟΑΣΑ σε συνεργασία με τις θυγατρικές εταιρείες ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ καθώς και με τα ΚΤΕΛ Αττικής προκειμένου να αποκαθίσταται σταδιακά η λειτουργία των ΜΜΜ στο βαθμό που οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν. Στο πλαίσιο αυτό και αφού διεξήχθησαν δοκιμαστικά δρομολόγια στη Γραμμή 1 του μετρό, τέθηκε σε λειτουργία η γραμμή στο τμήμα Πειραιάς – Αττική και γίνονται προσπάθειες να δοθεί και το υπόλοιπο τμήμα της γραμμής σε λειτουργία.

Οι Γραμμές 2 και 3 του μετρό λειτουργούν κανονικά, εκτός από το τμήμα «Δουκ. Πλακεντίας» – Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία σε ολόκληρο το δίκτυο του Τραμ και εκτελούνται δρομολόγια μέχρι το Σύνταγμα. Λόγω πτώσης δέντρων και κλαδιών στο δίκτυο του τραμ, τα δρομολόγια πραγματοποιούνταν νωρίτερα μόνο στο παραλιακό του τμήμα «ΣΕΦ – Βούλα – ΣΕΦ».

Λόγω της έντονης χιονόπτωσης σε όλη την Αττική, λεωφορεία και τρόλει δεν εκτελούν αυτή τη στιγμή δρομολόγια. Ο στόλος των οχημάτων βρίσκεται στα αμαξοστάσια και παραμένει σε ετοιμότητα. Οι προσπάθειες για τη διεξαγωγή δρομολογίων, όπου είναι εφικτό, είναι συνεχείς, με γνώμονα την ασφάλεια των επιβατών. Για οποιαδήποτε μεταβολή στη λειτουργία των ΜΜΜ θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Απαγόρευση των φορτηγών στην Αττική Οδό – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αθηνών

Όσον αφορά το οδικό δίκτυο αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αθηνών, όπου είχε απαγορευτεί για τα φορτηγά, ενώ τα ΙΧ κινούνταν με αντιολισθητικές αλυσίδες. Όλα τα αυτοκίνητα πλέον κινούνται κανονικά, σύμφωνα με την Αστυνομία, ενώ στην Αττική Οδό ισχύουν τα εξής:

Δεν επιτρέπεται η κίνηση των φορτηγών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την Ελευσίνα μέχρι τον κόμβο Μεταμόρφωσης, ενώ όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία, απαγορεύεται η είσοδος τους στον αυτοκινητόδρομο, προς Ελευσίνα στις εισόδους Φυλής, Δημοκρατίας, Περιφερειακής Αιγάλεω, και στον κόμβο Μεταμόρφωσης και προς αεροδρόμιο στις εισόδους Μάνδρας και Μαγούλας. Στην είσοδο Ασπροπύργου δεν επιτρέπεται για τα φορτηγά στις εισόδους και των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments