Ιταλία: Οι πρώτες πληροφορίες δεν κάνουν λόγο για υλικές ζημιές. Το βίντεο δείχνει ζωντανά την εικόνα από την περιοχή Giarre του ηφαιστείου.
Πριν από λίγη ώρα εξερράγη Νότιο Ανατολικός κρατήρας του ηφαιστείου της Αίτνας στην Σικελία. Την θεαματική έκρηξη ακολούθησε υψηλό σύννεφο με στάχτες αλλά και λάβα, ενώ μικρή πυροκλαστική ροή έλαβε χώρα στο Δυτικό μέρος της κοιλάδας Valle del Bove.
Δεν αναφέρονται υλικές ζημιές. Το βίντεο δείχνει ζωντανά την εικόνα από την περιοχή Giarre του ηφαιστείου.
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό.
Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.
Ο Πούτιν στέλνει τον πόλεμο στα σύνορα του ΝΑΤΟ – Το τρένο για Πολωνία και ο συναγερμός στη Βαλτική
Ρωσικό drone φέρεται να χτύπησε επιβατικό τρένο μόλις δύο χιλιόμετρα από τα πολωνικά σύνορα, ενώ η Βαρσοβία ανακοίνωσε ότι ανέσυρε από τη Βαλτική πιθανό ρωσικό στρατιωτικό drone. Ρούτε, Πιστόριους, Κάλλας και Μπαρό βλέπουν απόπειρα εκφοβισμού της Ευρώπης, την ώρα που το Κρεμλίνο διαμηνύει ότι οι ρωσικές επιχειρήσεις σε όλη την ουκρανική επικράτεια θα συνεχιστούν.
Oργή στο Ισραήλ για το ντοκιμαντέρ «NAZA»: Απειλούν με αφαίρεση ιθαγένειας τους σκηνοθέτες
Ο Ισραηλινός υπουργός Πολιτισμού θέλει να αφαιρέσει την ιθαγένεια από τους σκηνοθέτες του ντοκιμαντέρ «NAZA», στο οποίο ο ισραηλινός στρατός κατηγορείται ότι σκοτώνει πολλούς αμάχους στη Γάζα. Υπουργοί της κυβέρνησης Νετανιάχου καταγγέλουν τους δημιουργούς για «προδοσία του κράτους».
Θέουτα και Μελίγια: Γιατί δύο πόλεις στην Αφρική ανήκουν στην Ισπανία
Η Θέουτα και η Μελίγια βρίσκονται στη βόρεια ακτή της Αφρικής, συνορεύουν άμεσα με το Μαρόκο, αλλά αποτελούν ισπανικές αυτόνομες πόλεις. Η ιστορία τους ξεκινά αιώνες πριν από τη σύγχρονη συγκρότηση του μαροκινού κράτους και παραμένει μέχρι σήμερα πηγή γεωπολιτικής έντασης, ιδιαίτερα όταν αυξάνονται οι μεταναστευτικές πιέσεις στα σύνορα.
Ινδονησία: 6 νεκροί και 130 αγνοούμενοι μετά την ανατροπή επιβατηγού πλοίου
Μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θάλασσα της Ιάβας μετά το ναυτικό δυστύχημα με το επιβατηγό Virgo Transport 8. Ο νεότερος απολογισμός κάνει λόγο για έξι νεκρούς, 107 διασωθέντες και 130 ανθρώπους που εξακολουθούν να αγνοούνται, ενώ οι Αρχές ερευνούν τα ακριβή αίτια της ανατροπής του πλοίου εν μέσω ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Σουηδία: Εκλογική μάχη θρίλερ – Στο επίκεντρο η άνοδος της ακροδεξιάς
Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα, Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, οι Σουηδοί για μία από τις πιο αμφίρροπες εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων ετών. Ο πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον διεκδικεί δεύτερη θητεία απέναντι στη Μαγκνταλένα Άντερσον, όμως το μεγαλύτερο πολιτικό διακύβευμα αφορά τους Σουηδούς Δημοκράτες και το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν για πρώτη φορά επίσημα σε κυβέρνηση.