Πολιτική

Βορίδης για ΔΕΔΔΗΕ: Στον Διαχειριστή πρωτίστως η ευθύνη – Το 90% των ζημιών θα έχουν αποκατασταθεί απόψε

Βορίδης για ΔΕΔΔΗΕ: Στον Διαχειριστή πρωτίστως η ευθύνη – Το 90% των ζημιών θα έχουν αποκατασταθεί απόψε
Βορίδης για ΔΕΔΔΗΕ: Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι η ευθύνη για ό, τι έχει συμβεί βαραίνει πρωτίστως τον Διαχειριστή.

Η κακοκαιρία Μήδεια έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση με αποτέλεσμα οι πολίτες να ζητούν ευθύνες από τους αρμόδιους αφού χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα, ειδικά στην Αττική. Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ, που έχει την ευθύνη της διαχείρισης και της συντήρησης του δικτύου, θα έπρεπε να είχε δράσει προληπτικά ώστε να αποφευχθούν τέτοια προβλήματα.

Βέβαια, υπογράμμισε ότι η «Μήδεια» ήταν μια πρωτοφανής κακοκαιρία που είχε να συμβεί στην Ελλάδα από το 2003. «Η ευθύνη βρίσκεται πρωτίστως και κυρίως σε αυτόν που έχει τη συντήρηση του δικτύου. Έπρεπε λοιπόν ο ΔΕΔΔΗΕ να έχει ενεργήσει έτσι ώστε να κόψει τα δέντρα και τα κλαδιά που έπρεπε για να προφτάσει μια κακοκαιρία που συμβαίνει μια φορά στα 18 χρόνια. Αν αυτό είναι που καταλογίζουμε στον ΔΕΔΔΗΕ που έχει την ευθύνη της διαχείρισης και της συντήρησης του δικτύου, τότε πράγματι αυτό να του το καταλογίσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο Μάκης Βορίδης συμπλήρωσε ακόμα ότι στη βόρεια Ελλάδα που αυτά τα καιρικά φαινόμενα είναι πιο συχνά, δεν καταγράφονται τέτοια περιστατικά, γιατί εκεί έχουν γίνει όλα όσα πρέπει. «Στη νότια Ελλάδα που τα φαινόμενα είναι σπάνια, θα έπρεπε από τις προηγούμενες μέρες να έχουν βγει συνεργεία, τα οποία θα έκαναν μια εκτίμηση ποιο κλαδί ή δέντρο είναι πιθανό να πέσει και να το προλάβουμε», σημείωσε.

Αναφορικά με το πότε θα αποκατασταθούν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι το 90% των ζημιών θα έχει αποκατασταθεί μέχρι τα μεσάνυχτα».

Τέλος, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην «εργώδη προσπάθεια του κράτους», επισημαίνοντας ότι «ο πολίτης που ταλαιπωρείται βλέπει μια εργώδη προσπάθεια του κράτους υπό ακραίες συνθήκες για να αποκαταστήσει τα προβλήματα. Το κράτος ήταν παρόν, λειτούργησε και λειτουργεί».

Τι ανέφερε η απογευματινή ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ

Στην απογευματινή του ενημέρωση ο ΔΕΔΔΗΕ (και τελευταία χρονικά έως τώρα) σημείωνε ότι: «Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν τις εργασίες τους για την επανηλεκτροδότηση 10 γραμμών Μέσης Τάσης σε τμήματα των περιοχών Διόνυσος, Άγιος Στέφανος, Πετρούπολη, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Βριλήσσια, Γλυκά Νερά, Κάτω Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία».

Επίσης, ο ΔΕΔΔΗΕ έδωσε οδηγίες σε πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα να επικοινωνήσουν με την Εταιρεία για να εξεταστεί η περίπτωση μεμονωμένης βλάβης, με τρεις τρόπους:

  • Τηλεφωνικά στο 11500 ή 2111900500
  • Μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους ή
  • Μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr).

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, μετά την απογευματινή σύσκεψη στον Όλυμπο, στο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα: «Θα γίνει αναδιάταξη των δυνάμεων του ΔΕΔΔΗΕ, έτσι ώστε όλες οι δυνάμεις να επικεντρωθούν σε αυτά τα 10 σημεία και πιστεύω ότι μέχρι τα μεσάνυχτα θα είναι ελάχιστες οι μη λειτουργικές υποδομές. Ουσιαστικά, δηλαδή, το 90% των βλαβών από χθες θα έχουν επιδιορθωθεί.

(…) Δεν θα ξεκουραστεί κανείς, δεν θα κοιμηθεί κανείς, κανείς δεν δέχεται να αντικατασταθεί, θα είμαστε όλοι εδώ όπως και χθες το βράδυ, μέχρι και η τελευταία γειτονιά, η πιο απομακρυσμένη γειτονιά της Αττικής να πάρει ρεύμα. Μέχρι τέλος πάντων οι ταλαιπωρημένοι συμπολίτες μας να εξασφαλίσουν τα αυτονόητα. Συνεχίζουμε με συσκέψεις και με πλήρη οργάνωση όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για να μπορέσουμε να φέρουμε το σωστό αποτέλεσμα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments