Ελλάδα

Πορεία για Κουφοντίνα: Ξύλο, χημικά και προσαγωγές

Πορεία για Κουφοντίνα: Ξύλο, χημικά και προσαγωγές
Πορεία για Κουφοντίνα: Για άλλη μια φορά, έπεσε πολύ ξύλο, ενώ υπήρξαν προσαγωγές διαδηλωτών.

Η πορεία για αλληλεγγύη στον Δημήτρη Κουφοντίνα που συνεχίζει την απεργία πείνας για να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού για άλλη μια φορά είχε ξύλο, χημικά και προσαγωγές.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν από την Πανεπιστημίου μέχρι την Ομόνοια όπου κατέληξε τμήμα της διαδηλώσης. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κυνήγησαν τους διαδηλωτές μέχρι το Μετρό της Ομόνοιας, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα πλην της αύρας, πετώντας χημικά. Η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές διαδηλωτών.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από ό, τι έγινε:

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο στις 25 Ιανουαρίου και το περασμένο Σάββατο οι γιατροί είχαν ενημερώσει τη συνήγορό του, Ιωάννα Κούρτοβικ, ότι αντιμετωπίζει προβλήματα που προκαλούνται σε συνθήκες απεργίας δίψας και όχι μόνο πείνας (μεγάλη απώλεια μυϊκής μάζας, σοβαρή απίσχνανση, παρατεταμένη ακινησία με κίνδυνο κατακλίσεων, προβλήματα όρασης, αιμορραγία ούλων, αρχόμενη περιφερική νευροπάθεια κ.ά.).

Στην ανακοίνωση της η Ιωάννα Κούρτοβικ ανέφερε: «Είχαμε εκφράσει προβληματισμό για τη μεταφορά του στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας και είχαμε ζητήσει να μεταφερθεί σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, όπως ζητούν οι δικοί μας γιατροί. Και τούτο γιατί, αφενός μεν στη ΜΕΘ είναι περισσότερο εκτεθειμένος σε λοιμώξεις, αφετέρου διότι ο διευθυντής της ΜΕΘ μάς έχει δηλώσει ότι αν το κρίνει αναγκαίο θα προβεί σε αναγκαστική σίτιση, ακόμη και με ακινητοποίηση. Υπάρχει από ημέρες εισαγγελική παραγγελία για οποιαδήποτε αναγκαία ενδεδειγμένη ιατρική ενέργεια. Είχαμε αντιδράσει επισημαίνοντας ότι η αναγκαστική σίτιση είναι βασανιστήριο». Η απάντηση του διοικητή του νοσοκομείου ήταν ότι πλέον η ευθύνη περνάει στους γιατρούς της Εντατικής.

Να θυμίσουμε ότι χθες η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή όλων όσοι συμμετείχαν σε αιφνιδιαστική κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους, σε ένδειξη συμπαράστασης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ομάδα περίπου 65 ατόμων συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας πετώντας τρικάκια και ανοίγοντας πανό για το μέλος της 17 Νοέμβρη. Στη συνέχεια εισέβαλαν στον χώρο της εισόδου του κτιρίου και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να μεταφερθούν με λεωφορεία στη ΓΑΔΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments