Ελλάδα

Δημήτρης Λιγνάδης: Αρνείται όλες τις κατηγορίες

Δημήτρης Λιγνάδης: Αρνείται όλες τις κατηγορίες
Δημήτρης Λιγνάδης: Οι πρώτες δηλώσεις από τον συνήγορό του.

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου 20 Φεβρουαρίου, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, καθώς εκδόθηκε ένταλμα σε βάρος του από τις δικαστικές αρχές.

Μάλιστα, ο συνήγορός του, έξω από την ΓΑΔΑ, όπου συνελήφθη ο γνωστός σκηνοθέτης, προέβη στις πρώτες του δηλώσεις για την υπόθεση. Σύμφωνα με τον Νίκο Γεωργουλέα ο «Δημήτρης Λιγνάδης αρνείται όλες τις κατηγορίες».

Επιπλέον, ο κ. Γεωργουλέας επανέλαβε πως «θέσαμε εαυτών στη διάθεση των αρχών», ενώ τόνισε πως πήγαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής νωρίτερα και αφού τους είπαν ότι δεν υπήρχε ένταλμα, αποχώρησαν. Στη συνέχεια, «όταν εκδόθηκε το ένταλμα, παρουσιαστήκαμε αμέσως», είπε. «Άλλωστε εξ αρχής έχει δηλώσει σε όλη αυτή την ιστορία ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα, ούτε να κρυφτεί ούτε να διαφύγει».

«Θα λάβουμε τη δικογραφία, θα τη μελετήσουμε και τα υπόλοιπα με την απολογία. Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας άνθρωπος έντιμος, ειλικρινής στις εξηγήσεις του, με οργανωμένη σκέψη και οπωσδήποτε ένας άνθρωπος που βρίσκεται σε αυτή τη θέση να συλλαμβάνεται», προσέθεσε ο δικηγόρος του ο οποίος επέλεξε να μην τοποθετηθεί περαιτέρω, αφού και εκείνος δεν έχει λάβει γνώση της δικογραφίας.

Σημειώνεται ότι μετά τη γνωστοποίηση για την έκδοση του εντάλματος, ο Δημήτρης Λιγνάδης παρουσιάστηκε αυτοβούλως μαζί με τον συνήγορο του, λίγο πριν από τις 19.00 στην Ασφάλεια Αττικής, όπου και πραγματοποιήθηκε η σύλληψη.

Βέβαια, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, είχε μεταβεί στην Ασφάλεια και νωρίτερα, προκειμένου να ενημερωθεί αν είχε εκδοθεί ένταλμα σε βάρος του, αλλά αμέσως μετά, αφού τον ενημέρωσαν ότι μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχαν εκδοθεί κάποια διωκτικά έγγραφα, αποχώρησε δηλώνοντας ότι ήταν στην διάθεση των αρχών.

Να θυμίσουμε πως μία ακόμα κρίσιμη κατάθεση για την υπόθεση με πρωταγωνιστή τον επιφανή ηθοποιό – σκηνοθέτη έλαβε χθες αργά το βράδυ ο Εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος. Μετά την κατάθεση γυναίκας που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής, ο Εισαγγελέας εξέτασε τη νύχτα μάρτυρα που προτάθηκε από τον 25χρονο ο οποίος κατέθεσε μήνυση για βιασμό που υπέστη από τον καταγγελόμμενο το 2010 ενόσω ήταν 14 ετών.

Ο μάρτυρας φέρεται να δήλωσε στον Εισαγγελέα πως δεν έχει καμία αμφιβολία για όσα ισχυρίζεται στη μήνυση του ο 25χρονος,γεγονός που στηρίζει μεταξύ άλλων, όπως είπε, και στη συμπεριφορά του σκηνοθέτη. Φέρεται επίσης, να επιβεβαίωσε ενώπιον του εισαγγελικού λειτουργού πολλά από όσα περιλαμβάνονται στην μήνυση του 25χρονου, υποστηρίζοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, πως και ο ίδιος είχε βρεθεί στο σπίτι του καλλιτέχνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι είχε βρεθεί στο σπίτι του σκηνοθέτη, μαζί με τον μηνυτή κι άλλους συνομηλίκους φίλους τους και ότι εκεί ο σκηνοθέτης τους πρόσφερε αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες προτείνοντας τους στην συνέχεια να προχωρήσουν όλοι μαζί σε ερωτικές πράξεις. Ο μάρτυρας φαίνεται να είπε στον Εισαγγελέα πως όλη η παρέα εκείνη τη φορά έφυγαν αμέσως από το σπίτι και ότι ο ίδιος δεν πήγε ποτέ ξανά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments