Πολιτική

Φώφη Γεννηματά: Σαφής η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το διορισμό Λιγνάδη

Φώφη Γεννηματά: Σαφής η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το διορισμό Λιγνάδη
Φώφη Γεννηματά: Τι λέει για το ελληνικό #ΜeΤoo η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Θέση στο φλέγον ζήτημα με τις καταγγελίες εις βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, πήρε με δημοσίευσή της σε μέσο κοινωνικής Δικτύωσης η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά. Σε αυτή επιρρίπτει την πολιτική ευθύνη για τον διορισμό του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου στην κυβέρνηση, τονίζοντας πως αντέδρασε με καθυστέρηση και πως «είναι εμφανής η προσπάθεια συγκάλυψης».

Παράλληλα, ζήτησε να μην εγκλωβιστεί σε πρόσκαιρες κομματικές ατζέντες το ελληνικό #ΜeΤoo,κάτι το οποίο υποστήριξε επιχειρούν τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοσίευση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ

«Η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τον διορισμό Λιγνάδη, την καθυστερημένη αντίδραση και την προσπάθεια συγκάλυψης είναι σαφής, αντικειμενική και δυστυχώς δεν έχει αναληφθεί. Από την άλλη, το ελληνικό #MeToo είναι ένα κίνημα που τώρα γεννιέται και πρέπει να μείνει ελεύθερο κι ακηδεμόνευτο. Να μην εγκλωβιστεί σε πρόσκαιρες κομματικές ατζέντες.

Τις φωνές των θυμάτων που σπάνε το φόβο και τη σιωπή πρέπει ως πολιτικό σύστημα να τις ακούσουμε με σεβασμό και να τις υπερασπιστούμε όλοι από κοινού. Ούτε να τις καπελώσουμε ούτε να τις φιμώσουμε. Να τις αναδείξουμε με όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις του κράτους δικαίου. Αλλιώς μέσα από την ανούσια κομματική αντιπαράθεση, θα αποθαρρύνουμε τα θύματα. Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να εκμεταλλευτούν με αλληλοκατηγορίες και αντεγκλήσεις ένα συλλογικό κίνημα, που απαιτεί τεράστιο κουράγιο απ’ τους εκφραστές του. Η στιγμή είναι πιο μεγάλη απ’ τις κομματικές μικρότητες.

Τα θύματα μας διδάσκουν το ένα μετά το άλλο με το θάρρος τους. Ας αντλήσουμε ως πολιτικό σύστημα απ’ αυτό το θάρρος. Αν μη τι άλλο, τους χρωστάμε.»

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα κριτική είχε ασκήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του:

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι προσωπικά βαριά εκτεθειμένος από την προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης Λιγνάδη. Λίγη σημασία έχει πια, αν κατόπιν εορτής παραιτήσει την υπουργό του. Άλλωστε η κα Μενδώνη ό,τι έκανε το έκανε κατ’ εντολήν του. Κατ’ εντολήν του ακύρωσε τη προκήρυξη διαγωνισμού για να αναθέσει τη Διεύθυνση του Εθνικού στον κ. Λιγνάδη. Κατ’ εντολήν του έβγαλε ανακοίνωση για να διαψεύσει τις «φήμες» όπως έγραφε.

Κατ’ εντολήν του έκανε πως δεν είδε τη καταγγελία του Νίκου Σ. στις 6 του Φλεβάρη και και πως δεν άκουγε όλες αυτές τις μέρες την κατακραυγή των ανθρώπων της τέχνης. Κατ’ εντολήν του τέλος, έκανε στροφή 180 μοιρών, μόνο όταν έμαθαν ότι υπάρχει μηνυτήρια αναφορά θύματος για αδίκημα που δεν έχει παραγραφεί.

Ελπίζουμε τουλάχιστον αυτή τη φορά, να μη ξαναδούμε κατ’ εντολήν του, βουλευτές της ΝΔ στο δικαστήριο να υπερασπίζονται τον κατηγορούμενο, όπως συνέβη με τον πρώην γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ, κ. Νίκο Γεωργιάδη.»

Η απάντηση της ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ

«Αντί απάντησης στον ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπουμε στη χθεσινή ανάρτηση του κ. Ηλιόπουλου, ο οποίος μέσα στην ταραχή του, σε 4 γραμμές αναίρεσε πλήρως όλα τα μυθεύματα του ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν συγκάλυψης. Η 6/2 πού όπως λέει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, “διαβάσαμε τη συγκλονιστική καταγγελία του Νίκου Σ.”, είναι η μέρα που υπέβαλε την παραίτησή του ο Δ. Λιγνάδης. Κι έγινε αποδεκτή την ίδια στιγμή. Πώς γίνεται λοιπόν να υπάρχει συγκάλυψη στη συνέχεια, όταν έχει γίνει δεκτή η παραίτηση από την πρώτη ημέρα; Δεν πρόκειται μόνο για αντίφαση, αλλά για τρικυμία εν κρανίω που ακυρώνει τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα, σε μια σκοτεινή υπόθεση που βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης η οποία έχει πλέον το λόγο», ήταν η ανακοίνωση της ΝΔ, σε απάντηση αυτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments