Ελλάδα

Δημήτρης Λιγνάδης: Παρέμβαση εισαγγελίας για εμπλοκή δομών ανήλικων προσφύγων

Δημήτρης Λιγνάδης: Παρέμβαση εισαγγελίας για εμπλοκή δομών ανήλικων προσφύγων
Δημήτρης Λιγνάδης: Η Εισαγγελία παρενέβη αυτεπαγγέλτως προκειμένου να εξετάσει αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις

Τις τελευταίες ώρες έχουν εμφανιστεί πολλά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το κύκλωμα παιδεραστίας που εμπλέκει άμεσα στον Δημήτρη Λιγνάδη, έχει σχέσεις με ΜΚΟ με σκοπό να εκμεταλλεύεται ανήλικα προσφυγόπουλα. Μετά από όλα αυτά η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου παρενέβη αυτεπαγγέλτως προκειμένου να ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις.

Θυμίζουμε ότι ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου έκανε μαθήματα σε ανήλικους πρόσφυγες. Από την πλευρά της  η ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ειρήνη Αγαπηδάκη, είχε καταθέσει υπόμνημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για τη διερεύνηση όσων έχουν δει πρόσφατα το φως της δημοσιότητας για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων προσφυγόπουλων.

«Ήρθα σήμερα στην Εισ. Πρωτ. για να ζητήσω την πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών που προκύπτουν από δημοσιεύματα και αφορούν ενδεχόμενες έκνομες πράξεις που τελέστηκαν κατά την περίοδο 2017-2018 σε βάρος ασυνόδευτων ανηλίκων» δήλωσε η κ. Αγαπηδάκη προσθέτοντας πως «δεν πρέπει να μείνει τίποτε στο σκοτάδι χωρίς διερεύνηση».

Στηρίζει την Μενδώνη το Μαξίμου – Κανένα θέμα παραίτησης

Στο πλευρό της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, στέκεται η κυβέρνηση. Στο Μέγαρο Μαξίμου είναι σίγουροι πως η υπουργός δεν εμπλέκεται στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη και ως εκ τούτου «δεν τίθεται θέμα παραίτησης». Παράλληλα, οι κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι η κ. Μενδώνη δεν καθυστέρησε να αντιδράσει , όπως ισχυρίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία «δημιουργούν θόρυβο με στόχο να πλήξουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό». Επίσης, διαψεύδουν κατηγορηματικά τις φημολογίες που θέλουν περί σχέσεων του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον κατηγορούμενο πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Την ίδια ώρα, στον 7ο όροφο στη ΓΑΔΑ συνεχίζει να κρατείται ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης που κατηγορείται για βιασμούς κατά συρροή. Ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου βρίσκεται μόνος του στο κελί, λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού, ενώ υπάρχει μόνιμα αστυνομικός απ’ έξω για επιτήρηση. Μάλιστα, όπως συμβαίνει ούτως ή άλλως, του αφαιρέθηκε το κινητό, με τον ίδιο να ρωτά πώς θα επικοινωνεί με τον δικηγόρο του και να παίρνει την απάντηση ότι υπάρχει καρτοτηλέφωνο για να μιλήσει, αλλά πάντα παρουσία αστυνομικού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments