Ελλάδα

Επίθεση Action 24: Άγνωστοι επιτέθηκαν στα γραφεία του καναλιού για αλληλεγγύη στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Επίθεση Action 24: Άγνωστοι επιτέθηκαν στα γραφεία του καναλιού για αλληλεγγύη στον Δημήτρη Κουφοντίνα
Επίθεση Action 24: Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δράστες έριξαν μπογιές, πέτρες και φέιγ βολάν για το ηγετικό στέλεχος της 17 Νοέμβρη.

Επίθεση στα γραφεία του καναλιού Action 24 στo Γαλάτσι πραγματοποίησαν άγνωστοι το βράδυ της Δευτέρας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δράστες έριξαν μπογιές, πέτρες και φέιγ βολάν για συμπαράσταση στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι άγνωστοι προσέγγισαν τις εγκαταστάσεις του σταθμού, στην οδό Σκιάθου στο Γαλάτσι και πέταξαν μαύρες μπογιές, πέτρες καθώς και φέιγ βολάν υποστήριξης στον Δ. Κουφοντίνα. Ο φύλακας του σταθμού πρόλαβε και κατέβασε τα ρολά πριν οι άγνωστοι μπουν στο εσωτερικό του κτηρίου.

Σε εξέλιξη είναι έρευνες της αστυνομίας στην περιοχή.

Δείτε φωτογραφίες

Ξεκίνησε και απεργία δίψας ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ξεκίνησε και απεργία δίψας, σύμφωνα με όσα αναφέρει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο γιος του. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο καταδικασθείς για τη δράση του στη 17 Νοέμβρη κρατούμενος διανύει την 46η ημέρα απεργίας πείνας, με την κατάσταση της υγείας του να επιδεινώνεται διαρκώς.

Ποιο είναι το βασικό αίτημά του

Αίτημα του η επιστροφή στον Κορυδαλλό, «στην ειδική πτέρυγα που έκτισε ο ίδιος ο υπουργός της καταστολής, ο Μ. Χρυσοχοίδης, για να θάψει την 17Ν, και όπου πέρασα τα 16 από τα 18 χρόνια που είμαι στη φυλακή», όπως είχε αναφέρει στη σχετική δήλωση του.

Να θυμίσουμε ότι σε πρόσφατη παρέμβασή της για την υπόθεση, στις 15 Φεβρουαρίου, και «με αφορμή την επιδείνωση της υγείας του κρατούμενου απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα», η ΟΕΝΓΕ είχε δηλώσει πως «πάγια και σταθερή θέση των νοσοκομειακών γιατρών σε όλες ανεξαίρετα τις περιπτώσεις απεργίας πείνας είναι:

  • Σύμφωνα και με την ισχύουσα νομοθεσία περί ιατρικής δεοντολογίας δεν νοείται ιατρική πράξη χωρίς την εκούσια συναίνεση του έχοντος ικανότητα καταλογισμού ασθενούς και παρά την θέλησή του.
  • Ιδιαίτερα δε η αναγκαστική σίτιση θεωρείται βασανιστήριο σύμφωνα με αποφάσεις διεθνών ιατρικών συνεδρίων περί ιατρικής δεοντολογίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και του ΟΗΕ και της Διεθνούς Αμνηστίας».
  • Μία μέρα μετά την παραπάνω ανακοίνωση, στις 16/2, ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου Λαμίας.

Ο κρατούμενος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας. Ο κίνδυνος λοιμώξεων στην Εντατική είναι υψηλός, ενώ ήδη η υγεία του είναι επιβαρυμένη με σοβαρές βλάβες: διπλωπία, περιφερική νευροπάθεια, ηλεκτρολυτικές διαταραχές, σοβαρή απίσχνανση, παρατεταμένη ακινησία με κίνδυνο κατακλίσεων, αιμορραγία ούλων κ.ά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments