Τεχνολογία

Perseverance: Νέες εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο από τον Άρη

Perseverance: Νέες εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο από τον Άρη
Perseverance: Το ρόβερ της NASA συνεχίζει την αποστολή του στον «κόκκινο πλανήτη».

Το Perseverance συνεχίζει την αποστολή του στον Άρη, ενώ στη δημοσιότητα δόθηκε άλλο ένα βίντεο από την ιστορική προσεδάφισή του στο «κόκκινο πλανήτη». Θυμίζουμε ότι το ρόβερ της NASA έχει και δικό του λογαριασμό στο Twitter, όπου μας… ενημερώνει για τις κινήσεις του. Έδωσε, μάλιστα, και τις πρώτες έγχρωμες εικόνες.

Τα δείγματα προέρχονται από το εσωτερικό και την περιφέρεια του ηφαιστειακού κρατήρα Jezero, ο οποίος χρονολογείται στα 3,8 με 3,9 δις χρόνια, μια περίοδο κατά την οποία θεωρείται πως ο Άρης είχε νερό, κάτι που είναι ευνοϊκό για την ύπαρξη ζωής.

Δείτε το νέο βίντεο που δημοσιεύτηκε

Οι εικόνες που παρουσιάζονται είναι εντυπωσιακές. Στο βίντεο φαίνονται η κάθοδος του Perseverance με το αλεξίπτωτο, προς το έδαφος του Άρη, αλλά και οι πανηγυρισμοί των ανθρώπων της NASA μετά την επιτυχή αποστολή.

Έπειτα σε άλλη ανάρτηση παρουσιάζονται οι ήχοι που ακούγονται στον Άρη που «πιάστηκαν» από ένα από τα μικρόφωνα του «Πέρσι», όπως λένε χαϊδευτικά στη NASA το Perseverance.

Δείτε μια ακόμα ανάρτηση με εντυπωσιακές εικόνες. Όπως βλέπετε, έχει εκατοντάδες χιλιάδες προβολές αφού πολλοί φίλοι του Διαστήματος -και όχι μόνο- ακολουθούν τον συγκεκριμένο λογαριασμό στο Twitter.

Θυμίζουμε ότι η διαδικασία προσεδάφισης του ρομποτικου διαστημοπλοίου – εργαστηρίου ξεκίνησε την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου λίγα λεπτά πριν τις 11 το βράδυ ώρα Ελλάδας και διήρκεσε -σύμφωνα με τον προγραμματισμό- 7 λεπτά. «Τα 7 λεπτά του τρόμου», όπως τα αποκάλεσαν οι επιστήμονες της NASA. Η αποστολή του διαστημοπλοίου, εκτός των ερευνών που θα πραγματοποιήσει, είναι να αναζητήσει στοιχεία που να αποδεικνύουν ή όχι, ότι στον «κόκκινο πλανήτη» υπήρξε κάποτε ζωή.

Στις 10:55 ώρα Ελλάδας, το ρομποτικό διαστημόπλοιο προσεδαφίστηκε στον Άρη. Αμέσως οι επιστήμονες στα κεντρικά γραφεία της αποστολής στο εργαστήριο Jet Propulsion της NASA στην Καλιφόρνια ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments