Πολιτική

Δημήτρης Τζανακόπουλος: Προφανείς και απαράγραπτες οι ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην υπόθεση Λιγνάδη

Δημήτρης Τζανακόπουλος: Προφανείς και απαράγραπτες οι ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην υπόθεση Λιγνάδη
Δημήτρης Τζανακόπουλος: "Προφανείς και απαράγραπτες" χαρακτήρισε τις "ευθύνες της κυβέρνησης για το σκάνδαλο συγκάλυψης της υπόθεσης του Δημ. Λιγνάδη" ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο ραδιόφωνο “Νησί” 99.0 FM της Μυτιλήνης.

“Ενώ υπήρχαν κατατεθειμένες καταγγελίες εναντίον του κ. Λιγνάδη, το περιβάλλον του Κ. Μητσοτάκη και τις κας Μενδώνη μιλούσαν για ‘φήμες’ και ‘προσωπικούς λόγους παραίτησής του’. Δεν ζήτησαν από τον εισαγγελέα να διερευνήσει τις καταγγελίες, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η έρευνα 15 ημέρες, με ό,τι προβλήματα μπορεί να συνεπάγεται αυτό. Και μάλιστα, η κα Μενδώνη μας είπε ότι ο Δημ. Λιγνάδης ‘τους εξαπάτησε και τους έπεισε’. Το ερώτημα είναι ποιους έπεισε, και από που και ως που η υπουργός έχει εισαγγελικές ή ανακριτικές ιδιότητες”, συνέχισε ο Δημήτρης  Τζανακόπουλος. “Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει την αίσθηση ότι δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν, ότι δεν την ενδιαφέρουν οι κανόνες της δημοκρατίας, ο διαχωρισμός των εξουσιών, οι κανόνες λειτουργίας των μέσων ενημέρωσης, και η μη μονομερής πληροφόρηση των πολιτών”, τόνισε.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. από την πρώτη στιγμή ανέδειξε τα μεγάλα ζητήματα που απειλούν να ρίξουν τη χώρα στον γκρεμό, με ευθύνη της κυβέρνησης ΝΔ -από τη διαχείριση της πανδημίας πανδημίας μέχρι τον υπαρκτό κίνδυνο να επιστρέψει η χώρα σε συνθήκη κρίσης δημοσίου χρέους, από τα θεσμικά ζητήματα μέχρι το επιτελικό μπάχαλο που ζήσαμε με την πρόσφατη κακοκαιρία”, προσέθεσε. “Ειδικά στον τομέα της οικονομίας, η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει τις δημόσιες δαπάνες όπως σε όλη την ΕΕ, προχώρησε στην επιστρεπτέα προκαταβολή, σε αναβολές πληρωμών που δημιούργησαν νέα συσσώρευση χρέους, και μας οδήγησε στη μεγαλύτερη ύφεση από τη χειρότερη χρονιά της χρηματοπιστωτικής κρίσης, το 2011 όταν έφτασε μόλις 9,1%. Το 2020 η ύφεση θα φτάσει στο 11% του ΑΕΠ”, σημείωσε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

“Η κοινωνία έχει αρχίσει να αντιδρά, οι δημοσκοπήσεις μάλιστα δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο ανεπίστρεπτης φθοράς για την κυβέρνηση, που θα επιλέξει να μετατρέψει το 2021 σε εκλογική χρονιά για να προλάβει τις εξελίξεις. Το στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι η κοινωνική δυσαρέσκεια να μετατραπεί σε ένα μεγάλο ρεύμα πολιτικής αλλαγής, με στόχο μια προοδευτική διακυβέρνηση. Γι’ αυτό οργανωνόμαστε και αξιοποιούμε κάθε μέσο, ώστε μέχρι τον Απρίλιο να φτάσουμε στην πανελλαδική μας συνδιάσκεψη από όπου θα προκύψει το εκλογικό μας πρόγραμμα”, είπε. Επιπλέον σημείωσε ότι «ο πολιτικός χρόνος θα αρχίσει να πυκνώνει επικινδυνα για την κυβέρνηση, και μέσα στους επόμενους μήνες θα έχουμε πολιτικές και κοινωνικές μετατοπίσεις, που θα αλλάξουν πλήρως και ολοκληρωτικά το τοπίο και τους συσχετισμούς».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τη διαχείριση του προσφυγικού από την κυβέρνηση, ο Δημ. Τζανακόπουλος στηλίτευσε την αποτυχία της να το διαχειριστεί: “Η ΝΔ θεωρούσε ως αντιπολίτευση ότι θα μπορούσε να δώσει λύσεις στο προσφυγικό από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά απέτυχε να λύσει έστω και ένα από τα προβλήματα με ανθρώπινο τρόπο. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να συνεχιστεί η αποσυμφόρηση που σταμάτησε με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, να υπάρξει διαφάνεια στη διαχείριση των πόρων του προσφυγικού και ταχύτητα στην εξέταση αιτημάτων ασύλου. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να γίνει η διαχείριση του προβλήματος και σίγουρα όχι με ξενοφοβικό ή αντιμεταναστευτικό κλίμα, όπως έκανε η ΝΔ βαθαίνοντας την κρίση και τις αντιπαραθέσεις “.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments