Ελλάδα

Lockdown Αττική: Εφιαλτική πρόβλεψη για τα κρούσματα – Πιέζεται αφόρητα το ΕΣΥ

Lockdown Αττική: Εφιαλτική πρόβλεψη για τα κρούσματα – Πιέζεται αφόρητα το ΕΣΥ
Lockdown Αττική: Ο πρωθυπουργός στο σημερινό Υπουργικό προανήγγειλε την παράταση των περιοριστικών μέτρων λόγω της εκρηκτικής αύξησης των κρουσμάτων. Τι προβλέπει ο Νίκος Τζανάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο προανήγγειλε την παράταση του lockdown, καθώς η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να προχωρήσει στο σταδιακό άνοιγμα που υπολόγιζε. Από ό, τι φαίνεται, όμως, δεν έχουμε φτάσει στην κορύφωση του κύματος του κορωνοϊού αυτής της περιόδους.

Ο Νίκος Τζανάκης, αντιπρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας και η Μίνα Γκάγκα, πρόεδρος Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας μίλησαν για την πορεία της πανδημίας, την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων που είδαμε και χθες, καθώς και την πίεση που υπάρχει στα νοσοκομεία.

«Το σύστημα στην Αττική είναι πάρα πολύ πιεσμένο. Υπάρχουν κρεβάτια μονάδας, αλλά ό,τι κρεβάτι μονάδας μετατρέπουμε σε Covid, αφαιρείται από άλλους ασθενείς που το χρειάζονται», δήλωσε η κ. Γκάγκα στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι».

Σύμφωνα με την ίδια, είναι σημαντικό να κρατήσουμε τα κρούσματα σε χαμηλό επίπεδο έτσι ώστε να μπορούν να έχουν περίθαλψη όσοι τη χρειάζονται. Αναφορικά με την «έκρηξη» κρουσμάτων και το πότε θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, σημείωσε ότι είναι σημαντικό να τηρούμε τα μέτρα και η αύξηση δείχνει ότι κάτι δεν κάνουμε σωστά. «Όλα έχουν σχέση με το πόσο πολύ τηρούμε τα μέτρα», υπογράμμισε η καθηγήτρια.

Μέχρι που θα φτάσει ο αριθμός των κρουσμάτων – Επίκεντρο η Αττική

Ο Νίκος Τζανάκης εξήγησε ότι σύμφωνα με το μοντέλο πρόβλεψης κρουσμάτων, αναμένουν την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου τα κρούσματα να φτάσουν περίπου τις 2.500. Όμως, αυτή είναι μια κεντρική τιμή, δεν είναι τα ακραία της σημεία. Προς τα κάτω είναι 2200 και προς τα πάνω είναι 2800.

«Αν η μέση του τιμή είναι τα 2200, που είναι και το πιο πιθανό, το απώτατο σημείο θα είναι μέχρι 2.800 κρούσματα. Αν όμως η μέση τιμή πάει στα 2500, το απώτατο σημείο θα είναι πάνω από 3000 κρούσματα», εξήγησε ο καθηγητής.

Όπως τόνισε ο κ. Τζανάκης, «το θέμα με το συγκεκριμένο κύμα είναι ότι εντοπίζεται σε συγκεκριμένο σημείο της χώρας. Εντοπίζεται στην Αττική κατά τα 2/3. Η πίεση δεν διαχέεται σε όλη τη χώρα, ώστε να πέσει σαν μέσος όρος σε όλα τα μέρη, αλλά επιβαρύνει πάρα πολύ την Αττική».

Έτσι, την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το συγκεκριμένο μοντέλο, είναι πιο πιθανό τα κρούσματα να φτάσουν τα 2.200, με ίσως κάποιες εξάρσεις.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις τους

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments