Ελλάδα

Lockdown Αττική: «Φλέγεται» το Λεκανοπέδιο από τα ενεργά κρούσματα – Δεδομένη η παράταση του lockdown

Lockdown Αττική: «Φλέγεται» το Λεκανοπέδιο από τα ενεργά κρούσματα – Δεδομένη η παράταση του lockdown
Lockdown Αττική: Η «έκρηξη» κρουσμάτων των δύο τελευταίων ημερών, ο συνολικός αριθμός αυτών που είναι ενεργά, καθώς και η πίεση στο ΕΣΥ κάνουν σίγουρη την παράταση του lockdown.

Η μάχη με τον κορωνοϊό συνεχίζεται, αλλά ο φονικός ιός επιμένει. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός Open η Αττική «φλέγεται» από τα ενεργά κρούσματα του κορωνοϊού. Αυτό σε συνδυασμό με την «έκρηξη» στον αριθμό των κρουσμάτων των δύο τελευταίων ημερών και την μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ, όπως παραδέχθηκε και ο Βασίλης Κικίλιας στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, οδηγούν στην παράταση του lockdown για μία ή για δύο εβδομάδες.

Άλλωστε, αυτό προανήγγειλε σήμερα και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο. Την τελική απόφαση θα πάρει η κυβέρνηση μετά την εισήγηση των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, 5.536 είναι αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα στην Αττική, τη στιγμή που μόλις στις 2 Φεβρουαρίου τα ενεργά κρούσματα ήταν στα 3.174.

Αντίστοιχα αλματώδης είναι η αύξηση των ενεργών κρουσμάτων και στις άλλες μεγάλες περιοχές της χώρας. Για την ακρίβεια, στη Θεσσαλονίκη, τα ενεργά κρούσματα είναι 1.244 ενώ στις 2 Φεβρουαρίου ήταν 651 ενώ η Αχαΐα αυτή τη στιγμή έχει 639 ενεργά κρούσματα ενώ στις 2 Φεβρουαρίου μετρούσε 236.

Στην Εύβοια, πάντως, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες περιοχές, υπάρχει μια σχετική σταθερότητα, καθώς αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα είναι 269 ενώ στις 2 Φεβρουαρίου ήταν 274.

Σφοδρή η πίεση στο ΕΣΥ

Ο Βασίλης Κικίλιας μετέφερε στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό την εικόνα από την κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ο υπουργός Υγείας δήλωσε: «Ο θανατηφόρος αυτός ιός, δυστυχώς, είναι πάρα πολύ επικίνδυνος με αποτέλεσμα συνάνθρωποί μας να χάνουν τη ζωή τους καθημερινά και άλλοι να δοκιμάζονται σκληρά.

Η Αττική έχει αυτή την εποχή το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο, με συνέπεια να υπάρχει πίεση στο Ε.Σ.Υ. με ρεκόρ εισαγωγών στα εφημερεύοντα Νοσοκομεία. Εχθές, Τρίτη, είχαμε 168 εισαγωγές και προχθές, Δευτέρα, είχαμε 186 εισαγωγές. Και η κάλυψη των ΜΕΘ-COVID στην Αττική είναι αυτή τη στιγμή σε ποσοστό 90% – 235 ΜΕΘ από τις συνολικά 262.

Παρακολουθώ καθημερινά με αγωνία από τις 19 Φεβρουαρίου την πορεία της υγείας ενός μωρού 24 ημερών, διασωληνωμένου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού». Είναι μία μικρή αθώα ψυχή που δίνει μάχη για τη ζωή. Οι γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν. Και εύχομαι, ευχόμαστε να πάνε όλα καλά.

Νομίζω ότι αξίζει να σκεφτούμε όλοι αυτή την εικόνα και να κάνουμε ό,τι μπορούμε από τη δική μας πλευρά και θέση ο καθένας, έτσι ώστε να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δυσκολία.

Πιστεύω ότι τώρα είναι πιο ορατό από ποτέ. Γιατί είναι πιο ορατό από ποτέ; Γιατί έχουμε φτάσει αισίως σήμερα τους 790.586 εμβολιασμούς, έχουμε ανεβάσει τον ημερήσιο ρυθμό εμβολιασμού σε πάνω από 30.000 συμπολίτες μας.

Σήμερα αναμένεται να εμβολιάσουμε πάνω από 31.000 συμπολίτες μας. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων προς εμβολιασμό ραντεβού είναι 1.480.479 και η επιχείρηση εμβολιασμού «Ελευθερία», με τον τρόπο που εξελίσσεται, είναι παράδειγμα προς μίμηση.

Θα ήθελα να σταθώ στον τρόπο με τον οποίο οι γιατροί μας, οι νοσηλευτές, οι εμβολιαστές υποδέχονται τους συμπολίτες μας στα εμβολιαστικά κέντρα. Με σεβασμό, με οργάνωση, με επαγγελματισμό αλλά κυρίως με ανθρωπιά.

Οι Έλληνες το αναγνωρίζουν αυτό και αυτό μας γεμίζει με ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε επιτυχώς αυτή την τεράστια προσπάθεια.

Ζητώ από όλους να κάνουν λίγο υπομονή. Ο συνδυασμός του εμβολιασμού με την τήρηση των μέτρων θα οδηγήσει στη μείωση της θνητότητας, στη μείωση των βαρέως νοσούντων, στην αποσυμπίεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και άρα, στην σταδιακή επαναφορά σε μια κανονική ζωή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments