Διεθνή

Ερντογάν: «Στη Σμύρνη γνωρίζουν καλά τι σημαίνει ομαδικές σφαγές»

Ερντογάν: «Στη Σμύρνη γνωρίζουν καλά τι σημαίνει ομαδικές σφαγές»
Ερντογάν: Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος.

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος έβαλε στο «στόχαστρό» του τόσο την Ελλάδα, όσο και την Ευρώπη στη σημερινή ομιλία προς την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στα γεγονότα του 1922 στη Σμύρνη και είπε ότι είχε γίνει εισβολή και ομαδικές σφαγές, αλλά και ότι οι κάτοικοι της Σμύρνης γνωρίζουν πολύ καλά τι συνέβη πριν 100 χρόνια. «Χαλάσαμε τα όνειρά τους και παράλληλα θα χαλάσουμε και τα όνειρα παρόμοιων ενεργειών που γίνονται στα νοτιοανατολικά σύνορά μας», είπε συγκεκριμένα.

Αναφορικά με την Ευρώπη, την κατηγόρησε ότι είναι «στο ίδιο κρεβάτι με τρομοκρατικές οργανώσεις», συνεχίζοντας την εμπρηστική ρητορική που ακολουθούν καθημερινά όλοι οι Τούρκοι αξιωματούχοι.

Εν τω μεταξύ, η εφημερίδα Sabah υποστηρίζει ότι «Η Ελλάδα κλιμακώνει την ένταση από τις 25 Ιανουαρίου, οπότε και ξεκίνησαν οι διερευνητικές συνομιλίες».

Το δημοσίευμα διερωτάται ποιος είναι ο «σκοπός των προκλήσεων της Ελλάδας» και εάν η Αθήνα θέλει να «ξεκινήσει έναν πόλεμο» με την Τουρκία. Στο δημοσίευμα υπάρχουν και δηλώσεις του απόστρατου ναυάρχου, Αλί Ντενίζ Κουτλούκ.

Ο Κουτλούκ υποστηρίζει ότι η Ελλάδα έχει επιλέξει ένα «επικίνδυνο παιχνίδι» στο Αιγαίο Πέλαγος, έχοντας τη συμπάθεια από τις ΗΠΑ και ΕΕ. «Οι Έλληνες πιλότοι μεγάλωσαν με εχθρότητα για την Τουρκία. Αλλά αυτή η παρενόχληση είναι αντίθετη με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και τις στρατιωτικές τακτικές. Το Τσεσμέ είναι ελεύθερο να διεξάγει επιστημονική έρευνα σε αυτήν την ανοικτή θάλασσα και τα διεθνή ύδατα. Δεν απειλεί κανέναν» δήλωσε.

Ο απόστρατος ναύαρχος ζητάει από την Άγκυρα να κινηθεί άμεσα προς ΗΠΑ και ΕΕ, ώστε ν’ αποκτήσει η Τουρκία «περισσότερη συμπάθεια», αλλά και να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα τις ελληνικές προκλήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments