Οικονομία

Πρόγραμμα Γέφυρα: Πληρωμές 24.3 εκατ.ευρώ σε πάνω από 72.000 δικαιούχους

Πρόγραμμα Γέφυρα: Πληρωμές 24.3 εκατ.ευρώ σε πάνω από 72.000 δικαιούχους
Πρόγραμμα Γέφυρα: Το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στην τέταρτη φάση πληρωμής της κρατικής επιδότησης για το πρόγραμμα «Γέφυρα».

Το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στην τέταρτη φάση πληρωμής της κρατικής επιδότησης για το πρόγραμμα «Γέφυρα».

Οι πληρωμές του μηνός Φεβρουαρίου ανέρχονται συνολικά στα 24,3 εκατ. ευρώ, αντιστοιχούν στην επιδότηση 113.514 δανείων και αφορούν 72.134 δικαιούχους, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του υπουργείου Οικονομικών. Συνυπολογίζοντας και τις προηγούμενες τρεις φάσεις πληρωμών, των μηνών Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2020 και Ιανουαρίου 2021, το συνολικό ποσό της κρατικής επιδότησης που έχει καταβληθεί, μέχρι σήμερα, στους δικαιούχους του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ» ανέρχεται στα 72,2 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι είναι δανειολήπτες οι οποίοι πλήττονται από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονωϊού, έχουν εξυπηρετούμενο ή ρυθμισμένο δάνειο με προσημείωση/υποθήκη στην Α΄ κατοικία και δεν βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής πληρωμής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πληρωμές της κρατικής επιδότησης και την πορεία της αίτησής τους, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του υπουργείου Οικονομικών (http://www.keyd.gov.gr/covid19-gefyra/).

Επισημαίνεται ότι η 31.3.2021, είναι η καταληκτική προθεσμία εντός της οποίας οι δανειολήπτες που έχουν μη εξυπηρετούμενο δάνειο, καταγγελμένο ή μη, θα πρέπει να το έχουν ρυθμίσει. Συνεπώς, πρέπει άμεσα να ολοκληρώσουν την επικοινωνία με την τράπεζά τους ή την εταιρεία διαχείρισης δανείων. Εφόσον συμφωνηθεί μία βιώσιμη ρύθμιση της οφειλής, οι δικαιούχοι θα λάβουν την κρατική επιδότηση της δόσης του δανείου τους, συνολικής διάρκειας 9 μηνών.

«Η κυβέρνηση, με την υλοποίηση του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ», αποδεικνύει έμπρακτα ότι αποδίδει κοινωνική δικαιοσύνη, στηρίζει ουσιαστικά τα ευάλωτα νοικοκυριά και επιβραβεύει, για πρώτη φορά, τους συνεπείς δανειολήπτες» τονίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Έρχεται πρόγραμμα Γέφυρα για μικρομεσαίους

Νέο πρόγραμμα «Γέφυρα» για μικρομεσαίους και επέκταση του προγράμματος «Ηρακλής» προανήγγειλε προ ημερών στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε επέκταση του προγράμματος «Γέφυρα» και για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Αυτό θα παρέχει επιδότηση μεγάλου μέρους της δόσης επιχειρηματικών δανείων, για διάστημα 8 μηνών προκειμένου να δώσει ανάσα στις επιχειρήσεις.   Επιλέξιμες θα είναι μεσαίες, μικρές, πολύ μικρές και ατομικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των ελεύθερων επιχειρηματιών, οι οποίες έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από την πανδημία και πληρούν συγκεκριμένα οικονομικά και περιουσιακά κριτήρια επιλεξιμότητας.

Όπως και στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ για την 1η κατοικία, έτσι και στο νέο πρόγραμμα, παρέχουμε επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών, με υψηλά ποσοστά επιδότησης, που φτάνουν στο 90% της δόσης. Ενώ σε όσους έχουν μη εξυπηρετούμενο δάνειο παρέχουμε επιδότηση έως 80% της δόσης, προκειμένου να τα ρυθμίσουν και να αποφύγουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. Η επιδότηση θα καλύπτει τόσο το κεφάλαιο όσο και τους τόκους του δανείου. Η διαδικασία θα είναι απλή, γρήγορη και πλήρως ηλεκτρονική, χωρίς να απαιτούνται δικαιολογητικά.

Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε πως «Βασική επιδίωξη του οικονομικού επιτελείου, και συνολικά της Κυβέρνησης, είναι τα τραπεζικά ιδρύματα να αποτελέσουν, ξανά, μοχλό ανάκαμψης της οικονομικής δραστηριότητας και ενεργοποίησης των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας. Η ανάγκη ταχείας και μεγάλης μείωσης των «κόκκινων» δανείων, εντός των επόμενων ετών, αποτελεί για την Κυβέρνηση, και για την οικονομία, μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments