Πολιτική

Άγγελος Συρίγος: Στην ΕΕ δεν υπάρχει κοινή βούληση για κυρώσεις στην Τουρκία

Άγγελος Συρίγος: Στην ΕΕ δεν υπάρχει κοινή βούληση για κυρώσεις στην Τουρκία
Άγγελος Συρίγος: Τι αναφέρει για Τουρκία, παρέμβαση αστυνομίας στο ΑΠΘ και πρακτικές ασκήσεις φοιτητών.

Για μια πλειάδα ζητημάτων μίλησε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος, όπου αναφέρθηκε στο τι θα γίνει με τις κυρώσεις στην Τουρκία, τα σχολεία και την παρέμβαση των αστυνομικών στο ΑΠΘ.

Μιλώντας με την ιδιότητα και του Αναπληρωτή Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων, ο Άγγελος Συρίγος είπε ότι «η Αμερική απέδειξε ότι οι κυρώσεις έχουν σημασία, διότι επέβαλε στην Τουρκία κυρώσεις στην Τουρκία με το “πάγωμα” των F-35 και όχι μόνο. Όταν υπάρχει αποφασιστικότητα, υπάρχει και αποτέλεσμα. Στην ΕΕ δεν υπάρχει ένας που αποφασίζει, αλλά 27 χώρες. Πολλές χώρες, όπως η Ιταλία που είχε τις περισσότερες εξαγωγές στην Τουρκία ή η Γερμανία, φοβούνται ότι οι οικονομικές κυρώσεις θα έχουν επιπτώσεις και στις δικές τους οικονομίες».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα πείραμα που το ζούμε και το βλέπουμε να προχωράει. Εκείνο που ξέρουμε για την αλληλεγγύη είναι ότι υπάρχει όταν έχουμε ακραίες καταστάσεις, όταν δηλαδή υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα. Όταν η ΕΕ θεωρεί ότι το πρόβλημα είναι υπό σχετικό έλεγχο, τότε λειτουργούν οι κρατικές πολιτικές».

Σχολεία και ΑΠΘ

«Αυτήν την εβδομάδα δεν θα ανοίξουν τα σχολεία στις περιοχές με το αυστηρό lockdown, από την άλλη εβδομάδα όλα θα γίνουν βάσει όσων εισηγηθούν οι ειδικοί», είπε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι».

Αναφορικά με την παρέμβαση αστυνομικών στο ΑΠΘ που τελούσε υπό κατάληψη, ο Άγγελος Συρίγος διευκρίνισε ότι «υπήρξε εφαρμογή νόμου που ισχύει από καιρό και όχι του πρόσφατου νόμου που προβλέπει και την ίδρυση σώματος για την αστυνόμευση στα ΑΕΙ, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ από τον Σεπτέμβριο».

Ο κος Συρίγος είπε ότι πάντως ότι «από την παρέμβαση των αστυνομικών προέκυψε ότι οι γνωστοί-άγνωστοι ήταν γνωστοί-γνωστοί, καθώς από τους 31 συλληφθέντες, οι 19 δεν ήταν καν φοιτητές και οι άλλοι 12 ήταν φοιτητές, κατά δήλωση τους».

Για τις πρακτικές ασκήσεις φοιτητών

«Αυτήν την στιγμή επιτρέπονται πρακτικές ασκήσεις μόνο τελειόφοιτων της Ιατρικής. Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να επιτραπούν πρακτικές και κλινικές ασκήσεις φοιτητών σε φαρμακεία, σε σχολεία ειδικής αγωγής καθώς και σε άλλες δραστηριότητες. Προσωπικώς καταλήγω στην σκέψη να «ανοίξει» η πρακτική άσκηση για φοιτητές εντός περιφερειακής ενότητας, είτε στην έδρα του Πανεπιστημίου είτε εκεί όπου βρίσκεται η μόνιμη κατοικία του», δήλωσε ο υφυπουργός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments