Ελλάδα

Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Πιθανή η παράταση του σχολικού έτους

Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Πιθανή η παράταση του σχολικού έτους
Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Ερωτηματικά υπάρχουν σχετικά με την τρέχουσα σχολική χρονιά και το πότε αυτή θα ολοκληρωθεί.

Δεν αποκλείεται το σχολικό έτος να παραταθεί τον Ιούνιο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεοδώρος Τσούχλος. Πρόταση μας είναι, είπε στο ΘΕΜΑ 104,6, να μην γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις ούτε στο Γυμνάσιο ούτε στο Λύκειο ώστε να αξιοποιήσουμε όλη την περίοδο των γραπτών εξετάσεων για να επαναληφθεί η ύλη.

Ο κ. Τσούχλος εξήγησε ότι πρέπει να καλυφθούν τα όποια κενά υπάρχουν. “Εξαιτίας των δυο ταχυτήτων μαθητών που έχουμε για μεγάλο διάστημα των εξ αποστάσεως και των μαθητών δια ζώσης. Στην κατάσταση που είναι οι μαθητές καλό είναι να μην τα βάλουμε και σε μια άλλη διαδικασία εξετάσεων τον Ιούλιο μήνα” σημείωσε.

Αναφορικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ανέφερε ότι υπάρχει μια εντονότατη αντίδραση και την πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια που υπερβαίνει και το 90%.

“Σαν ΟΛΜΕ ξεκαθαρίζουμε ότι έχουμε θέση υπέρ της αξιολόγησης και την επικαιροποιήσαμε επί Γαβρόγλου. Προσήλθαμε στη συνάντηση με την υπουργό λέγοντας ότι λόγω της πανδημίας φέτος είναι αδύνατο να αξιολογηθούν τα σχολεία και προτείναμε να αποσύρει την υπουργική απόφαση και να γίνει ένας γόνιμος διάλογος από Μάρτιο μέχρι το καλοκαίρι. Δεν απάντησε θετικά η υπουργός”, ανέφερε ο κ. Τσούχλος και διευκρίνισε ότι θα υπάρξει νέα συνάντηση τη Δευτέρα.

Ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει επέκταση του σχολικού έτους έχει αφήσει και η Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας τις προηγούμενες ημέρες στον ΣΚΑΪ 100,3 η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι αν κριθεί αναγκαίο, το σχολικό έτος θα επεκταθεί, όπως έγινε και πέρσι. Παράλληλα, σημείωσε τότε ότι τα σχολεία και η κοινωνία είναι συγκοινωνούντα δοχεία και τόνισε ότι όσο αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην κοινωνία θα αυξάνεται και ο αριθμός κρουσμάτων εντός των σχολικών μονάδων.

Αναφορικά με τη διδακτέα ύλη, η κ. Κεραμέως ανέφερε στο ίδιο Μέσο ότι προχωρά κανονικά με την τηλεκπαίδευση, αν και τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία. Η υπουργός Παιδείας τόνισε τέλος, ότι το επόμενο νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή θα αφορά την αποκέντρωση του συστήματος στο σχολειό με στόχο ένα πιο αυτόνομο σχολείο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments