Πολιτική

Ζέττα Μακρή: Οι οδηγίες των ειδικών καθοδηγούν τις αποφάσεις για τα σχολεία

Ζέττα Μακρή: Οι οδηγίες των ειδικών καθοδηγούν τις αποφάσεις για τα σχολεία
Ζέττα Μακρή: Η υφυπουργός Παιδείας μίλησε για την απόφαση του σκληρού lockdown με αποτέλεσμα να κλείσουν τα σχολεία στην Αττική.

Η κυρία Μακρή υπερασπίστηκε την απόφαση για κλείσιμο των σχολείων και επιστροφή στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. «Δεν κάνουμε μπρος – πίσω. Κάνουμε πολύ προσεκτικά βήματα, ανάλογα με τις υποδείξεις των ειδικών. Οι οδηγίες των ειδικών καθοδηγούν τις πολιτικές αποφάσεις» σημείωσε η υφυπουργός Παιδείας. Όπως υπογράμμισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο μέχρι στιγμής σχεδιασμός είναι να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

«Δεν ξέρουμε τι θα γίνει περαιτέρω» ανέφερε, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει εισήγηση για το κλείσιμο των σχολείων σε όλη την Ελλάδα. «Είναι προτεραιότητα η δια ζώσης διδασκαλία, αλλά όχι σε βάρος της δημόσιας υγείας και της εκπαιδευτικής κοινότητας» πρόσθεσε η υφυπουργός Παιδείας. Σε ότι αφορά στα προβλήματα που υπάρχουν σε αρκετές περιπτώσεις στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η Ζέττα Μακρή υποστήριξε ότι «γίνεται σωστά η παράδοση της ύλης στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, οπότε δεν υπάρχουν μαθητές δύο ταχυτήτων, αλλά μαθητές που διδάσκονται με δύο διαφορετικούς τρόπους».

Παράλληλα, η υφυπουργός Παιδείας πρόσθεσε ότι από την Πέμπτη ξεκινά και πάλι η εκπαιδευτική τηλεόραση, με 5-6 μαθήματα, όπως έγινε και την άνοιξη, ενώ σχετικά με τα προβλήματα που ίσως υπάρξουν για τις πανελλαδικές εξετάσεις επανέλαβε ότι η ύλη των πανελλαδικών είναι γνωστή από τον προηγούμενο μήνα και οι μαθητές γνωρίζουν σε τι θα εξεταστούν. «Είναι -30% σε σχέση με πέρυσι» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ποια σχολεία έμειναν κλειστά σήμερα – Τι θα γίνει την Πέμπτη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του όσον αφορά τα σχολεία ανέφερε: «όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης θα λειτουργούν εξ’ αποστάσεως. Εκτός από την ειδική αγωγή που θα συνεχιστεί με φυσική παρουσία. Τα νέα μέτρα θα εξειδικευτούν περαιτέρω αύριο από τους αρμόδιους». Την Τετάρτη το πρωί, τα σχολεία θα λειτουργήσαν, όπως τις προηγούμενες μέρες αφού δεν έχει ξεκινήσει η εφαρμογή του καθολικού lockdown κάτι που θα ισχύει από την Πέμπτη 11/2 και μέχρι τις 28/2.

Τι θα γίνει, όμως, από την Πέμπτη; Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, το πρωί θα λειτουργούν μέσω τηλεκπαίδευσης τα Γυμνάσια και τα Λύκεια και το μεσημέρι τα Δημοτικά,  εκτός από την ειδική αγωγή που θα συνεχιστεί με φυσική παρουσία, ενώ από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει το πρόγραμμα εκπαιδευτικής τηλεόρασης της ΕΡΤ. Σημειώνεται ότι για τους γονείς θα δοθεί άδεια ειδικού σκόπου. Πρόκειται για το μοντέλο που ακολουθήθηκε τον περασμένο Μάρτιο. 

Ποια σχολεία είναι κλειστά λόγω κορωνοϊού;

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας μέχρι τις 9/2 στις 20:45, τα σχολεία που είναι κλειστά σε όλη τη χώρα λόγω Covid-19 είναι το 0,7571%. Αν το εξετάσουμε ανά τμήματα, τότε το ποσοστό είναι 0,4500%. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά ποια σχολεία είναι κλειστά στην επίσημη σελίδα του υπουργείου εδώ.

Στην ίδια σελίδα, το υπουργείο έχει αναπτύξει μια εφαρμογή με έναν χάρτη που δείχνει ποια σχολεία ή ποια τμήματα μένουν κλειστά.  Τα μέτρα που θα ισχύουν σε αυτό το διάστημα στην Αττική θα εξειδικεύσει ο Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσήμερι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments